Into The Woods from Disney

“I wish…”

*Csak a kötelező Original Into The Woods Soundtrack CD hallgatása, a hagulat fenntartása érdekében*

“I wish…”

Szóval még az utolsó lazább napokat kihasználva, ma úgy döntöttem filmeket fogok nézni. Szerencsére ma végre vissza mentem orvoshoz, azt modta hétfőn még újra fel kell hívnom erFeatured imageedményekért (ahhh -.-“) de már mehetek iskolába! Szóval ma sorjában néztem a jobbnál jobb filmeket, Charlie And The Chocolate Factory, The Corpse Bridge, Nightmare Before Christmas (jó jó, tudom, de akkor is, az egyik kedvenc mesém :D), Coraline… és az utolsó amit megnéztem az egy még majdnem hogy újnak számító film az Into The Woods volt. Terveztem még utána megnézni egy filmet, de annyira bejegyzés után kiáltott, hogy nem tudtam ellenállni neki 😀 Hát tessék!

“I wish…”

Az Into The Woods (magyan nevén Vadregény) egy fantasy-musicalfilm, Rob Marshall rendezésében. A filmet az USA-ban 2014. december 25-én mutatták be,  Magyarországon január 1-jén. Feliratosan került vetítésre, a zenénket pedig valószínűleg a musical alapján fordították, amit már tavaly leadtak a Pesti Magyar Színházban. Mivel a szinkron így ki lett zárva, ezért sajnálatos módon nem is lett hazánkban annyira híres. És azért mondom, hogy sajnálom, mert hogy én ezt a filmet most az egekig fogom csillagozni, az biztos!

“I wish…”

A cselekmény nagyon érdekes, össze-vissza szövött történet, mindenki összekapcsolódik mindenkivel… Totál lehet érteni! A boszorkány alkut köt egy házaspárral, – akiknek nem lehet gyermekük – hogy ha összegyűjtenek neki pár dolgot, amivel beteljesíthet egy jóslatot, akkor megadja nekik azt, amire a legjobban vágynak. EFeatured imagezután a házaspár nekiáll megkeresni a tárgyakat, és közben összehozza őket a (bal)sors Cinderellával, Little Red Riding Hoodal, Jackel, és persze még sorolhatnánk…

És hogy mit lehet ebből kihozni 125 perc alatt? TÚL SOK MINDENT! Csak kapkodtam a fejem! A rengeteg szereplővel, milliónyi mellékszállal, meg össze-vissza darabolt cincált történet szeletekkel…

Volt, hogy egy szereplő benne volt az elején, és csak több mint fél úra múlva láttuk őt újra. De szerintem a cselekményről ennyit is, hiszen annyira egymásba fonódtak a végére, hogy attól félek még elárulok valami fontosat.

“I wish…”

A szereplőkről talán többet fogok tudni mondani anélkül, hogy elszólnám magam. Nem is pont a mélységük miatt, hanem inkább a mennyiségük miatt.

Kezdjük talán Johnny Deppel – Wolf:

Nem szerepelt nagyon sokat, de maradandó hatást gyakorolhatott ránk, hiszen mint a legtöbb szerepében, itt is nagyot alakított! Hozta a megszokott formáját, és nem is vártunk tőle mást, de attól félek a rendezőknek számolniuk kell azzal, hogy bár maradéktalanul oda teszi magát a jelenlegi szerepeibe, és biztosan követi az utasításokat, mégisFeatured image a szerepe felében ott van Ő maga. Sajnos ez ellen meglehet még Johnny sem tud tenni semmit . De nem mint ha nagyon sajnálnánk ezt, szerintem már aki igazán szereti őt, és  majdnem az összes filmjét látta (vagy akár az összeset), már csukott szemmel is felismerné őt! Ez így van rendjén!

Az hangja hihetetlen, igazán hozzá illett az a Jazz-es beütés a Hello, Little Girl-ben.

Anna Kendrick – Cinderella:

Anna az egyik kedvenc színésznőm, már a Twilight óta. Ő volt benne a kedvenc mellékszereplőm, azóta folyamatosan követtem a vele kapcsolatos híreket, ahogy hallottam a Pitch Perfectről, azonnal ugrottam is. Nos, azt már milliószor láttam, ott, abban a filmben lépett elő a kedvenc színésznőim egyikévéFeatured image. Amikor megtudtam, hogy ebben a fimben is szerepelni fog, azt hittem elájulok… Az énektudását már bemutatta az előbb említett filmben, ez nem volt újdonság, és igazából a többi sem volt az. Csak annyi, hogy most már tudjuk róla, hogy bájosan állnak rajta a reneszánsz ruhák! Azt szeretném még kiemelni nála, hogy különösen jól bele tudja magát élni a szerepeibe, szinte fel sem fogtam, hogy mennyire elhittem róla, hogy ő Cinderella. A mimikája pedig mindent visz! Akár milyen filmben játszhat, ő viszi magával a szarkasztikus megnyilvánulásait, és engem ezzel mindig meg tud nevettetni!

Chris Pine – Cinderella’s Prince

NOS! Huh… 😀 Erről nehéz sunyi mosoly nélkül írni 😀 Sokszor előkerült a “Charming” (elbűvölő) kifejezés a film folyamán, ami ide most nagyon beillik! A tökélFeatured imageetes személyt találták meg a herceg megszemélyesítésére, kicsit kétarcú, és tökéletesen el tudja bűvölni az embereket. Az elején lehetett látni, mennyire kalandvágyó, mikor Cinderellát kutatja az erdőben minden áron…

A hangja kifogásolhatatlan, és őszintén, az egész filmben a kedvenc részem amikor a két herceg a vízesésnél énekel, ott…olvadoztam!!! És mikor anyag után kutattam ehhez a poszthoz, úgy vettem észre nem is csak az én kedvencem lett az a részlet… Nos szóval aki nem is szeretné Featured imagemegnézni az egész filmet, csak keresse ki az “Agony” című részletet, úgy gondolom, az után megváltozhat a véleménye!

Meryl Streep – Witch:

Hát őszintén, az Internatinal reakció arra, hogy ha valaki megkérdezi, “Na és milyen volt Meryl Streep? Csak egy szemforgatást kap. Mégis milyen lehetett volna a csodálatosan, hihetetlenen, varázslatosan kívül? Hát nem is tudom, ő Mery Streep. Na szóval.

Az első belépője sokkoFeatured imagel. De most komolyan. Csak figyeled, és várod a végét, próbálod felfogni, hogy lehet valami ennyire jó. Utána már könnyebb lesz, sokkal jobban fogod viselni a hihetetlen megnyilvánulásait. Az elejétől a végéig olyan nagyon ott van a szerepben, és annyira lazán játsza a Boszit, hogy elgondolkodsz azon, mégis mennyit gyakorolhatott erre a szerepre. Aztán rájössz, hogy ő még mindig Meryl Streep, a minimum gyakorláson, chekk-in-en, forgatókönyv olvasáson kívül nem hiszem hogy nagyon meg kellett magát feszítenie. De a végén még irigy leszek, menjünk tovább!

James Corden – Baker and Emily Blunt – Baker’s wife:

Nem is tudom mit mondhatnék rájuk, természetesen ők is nagyon jók Featured imagevoltak a szerepükben, igazából egyik színészt sem ismerem különösebben, szóval nem nagyon tudom mihez hasolítani. A karakterek fontos szerepet töltöttek be, igazából minden tőlük indult. Ha jobban megfigyeltük őket, észrevehettük, hogy a Baker szereti a feleségét, ahogy a felesége is viszont szereti őt, de ő már egy másik, “gazdagabb” életre vágyik, tudta nélkül.

*SPOILER*

Erre utal az a jelenet is, amikor összetalálkozik Cinderellával és sokat kérdezgeti arról, milyen volt a Herceggel táncolni, és hogy mégis miért menekül előle, ha ő egy Herceg… Ugyan erre utal az is, amikor elcsattan egypár csók közötte és a Herceg között az erdőben.

*SPOILER VÉGE*

Lilla Crawford – Little Red Riding Hood and Daniel Huttlestone – Jack:

Ők voltak az összes szereplőhöz képest a legfiatalabbak, és mégis nagyon jól játszottak, komolyan felvették a kesztyűt a sokkal tapasztaltabb színészekkel. SzépeFeatured imagen énekeltek mindketten, természetesen játszottak, és az maradt meg a legjobban, hogy ők ketten még tudnának egy filmben együtt szerepelni. Én azt csodáltam viszont bennük, hogy olyan természetesen játszottak ilyen nagy nevek mellett, mint ha nem is igazán érdekelné őket, hogy kiknek az oldalán szerepelnek… Én maximum egyszer elájultam volna, vagy nem is tudom. Egy kis remegést elvártam volna tőlük, de semmi. Még annyi sem. Lilla-tól az a jelenet nagyon megmaradt, amikor teljes tüdejéből sikít nos, azt simán horrorfilmbe beraktam volna, de én komolyan elkezdtem rajta röhögni 😀

Nos azt hiszem nem terveztem ennyire hosszú bejegyzést, de… ilyenre sikerült. Csak abban reménykedem, hogy sikerült pár embert rászednem a megnézésére, én mondjuk angolul láttam, de ha jól emlékszem, találtam valahol feliratos verziót is, szerintem egy próbát mindenképp megér ez a film! Izgalmas volt, vicces, gyönyörű felvételekkel, és mindenki megtalálja a magának tetsző részletet, akár csoportosan, akár egyedül, vagy ha a párjával nézi, maradandó élmény lesz! 🙂

“I wish…”

Néhány backstage kép 🙂

Featured imageFeatured image

Featured imageFeatured image

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s