Jön a tavasz…?

Ideje mindenkinek felkészülnie arra, hogy bizony április elsejével beléptünk a tavaszi időszakba, és ezzel hivatalosan is elhagytuk a telet. Bár még vannak furcsa időjárások, és tudom, hogy azoknak a legnehezebb, akik ezt átt is élFeatured imageik, de ez szerencsére nem fog sokáig tartani. Már nálunk is látom a változás szelét. Szó szerint! TE JÓ ÉG, hogy itt milyen szél van! Egyszer voltam ma kint a városban, akkor is autóval, és ahogy kiszáltam, hogy megyek be a lakásba, majdnem hasra estem. Egy élmény volt, megfogadtam, hogy soha többet…Ráadásul hol esik, hol nem, néha dörög, néha nem. Ez az emberek idegeit tökre vágja rendesen. Nem tudod, hogy viselkedj velük, mert ilyenkor mindenki komplett megőrül. Az utakon senki nem tud vezetni, a tanárok mindenkinek rossz jegyet adnak, csak mert…, az üzletben akkor sem kapod meg amit akarsz… Ezek mind tapasztalatok. Jobb, ha mindenki otthon marad, és túlvészeli ezt az időszakot.

Featured imageMég a cicám is csak szomorúan néz ki a balkonajtón 😦

Szerencsére nekem is a tegnapi nap volt az utolsó az iskolában, de már azt is azt hittem nem élem túl. A reggel és délután között gigantikus hangulatingadozásai voltak mindenkinek, az osztály háromnegyede karantént igénylő betegen jött el, és a 16 személyből 3 végig aludta az egész napot. Arról meg aztán ne is beszéljünk. hogy nem sok mindent csináltunk, mert nem tudtunk koncentrálni. De azért igyekeztünk, és még minden maradék erőnket bele vetettük a kiosztott feladatokba!

Mai nap pedig nagyon nehezen keltem, a gondolat miatt, mert hogy szerintem mennyire nincsen tavaszi hangulat. De végül is a hangulat nem csak mint derül égből villámcsapás fog megkerülni. Azért tennünk is kell valamit.Featured image Korán reggel, amíg még nem volt akkora szél, kicsit kimentem a ház elé, megnéztem a frissen kirügyezett fákat, virágokat, élveztem a friss levegőt, és magamban titokban elhittem, hogy itt a tavasz. És lássatok csodát, azóta non-stop tavaszi hangulatom van. 🙂

És bár szünet, attól még kötelesség. Gondolom nem csak a mi osztályunk kapott egyedül házi feladatokat, rajzokat, vizsgamunka terveket, olvasónaplókat, otthonra. És nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, akinek romokban van a szobája, mert az utóbbi napokban egyszerűen nem volt ideje komolyabban összepakolni.

Akkor van egy ötletem. Ne vegye el ez a rossz idő a hangulatunkat, meg a kedvünket a munkától! Takarítsunk ki, kezdjünk neki a feladatainknak, és csináljunk meg pluszban valamit… ültessünk virágokat! A minap vettem organikus földet, nemsokára megyek, és beszerzek pár virágmagot, és előhalászom a régi virágcserepeimet, az este azokat fogom lecsutakolni. Pont itt a virágültetés szezonja, ráadásul csodálatosan mutatnak akár szobában, vagy balkonon, és egy kertben is! Rengeteg mindenben segíthetnek az ember szervezetének, ha egy szobában van vele, de ha úgy érzed, hogy nem fogod tudni gondozni, csak annyi a dolgod, hogy egy pinduri virágot elültetsz, és kirakod arra a helyre, ahol a legtöFeatured imagebbet ülsz, mondjuk az íróasztalod, vagy a dohányzóasztal, esetleg az éjjeliszekrény, és néha ha van a kezedben egy pohár, vagy üveg víz, akkor nem fukarkodsz vele, és adsz egy picik neki belőle. Szerintem hálás lesz neked! 🙂

Nemsokára pedig itt a húsvét, remélem mindenki nagy erővel készül rá. Most, hogy végre szünet van, nekem is lesz rá időm. Nagyon sok képet láttam mostanság azzal kapcsolatban, hogy mennyire rosz, ha élő nyuszikát veszünk húsvétra… ezzel én teljesen egyetértek, annyira, hogy ezen a héten Free-Meat Week-et tartok, ami annyit tesz, hogy kihagyom az étrendemből a húst egy hétre azért, hogy tiltakozzak a rengeteg elfogyasztott hús miatt ebben az időszakban. Nade remélem tudok egy bővebb bejegyzést is írni még erről legközelebb.

És ugye még nemsokára várható a Stephen King A ragyogás könyv beszámoló is… ha végre túl leszek rajta 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s