Helyzetjelentés

Mire eljutok a bejegyzésig addigra megőszülök!

Ráadásul mindig annyi minden történik egy héten, hogy nem bírom tartani az iramot. De végre így vasárnap délutánra azt mondom, hogy lenne más dolgom, de mit érdekel az engem, jöjjön a bejegyzés!

Május közepe felé járunk, ami azt jelenti, hogy az idő melegszik, az érettségik megkezdődtek, én meg… nos én futkosok mint a mégezett egér. Hol itt, hol ott vagyok, néha ki sem látok a munka alól. Na de ez a szép a májusban! ???

Az én vizsgaidőszakom is megkezdődött, az érettségizőkkel párhuzamosan, mivel teljes erőbedobással készülök az évvégi vizsgamunkámra. A mi művészetinkben év elején, és végén el kell készítenünk a megadott feladatot (mivel grafika szakos vagyok, ahhoz kapcsolódik a feladat), ahhoz dokumentációt készíteni, és az igazgatóság, és a benfentes tanárok előtt be kell mutatnom az elkészült alkotásomat, ők pedig utána kikérdeznek, mennyire vagyok ebben járatos. Ezt a végén maguk közt értékelik, jegyet kapok rá, és ez bele kerül a bizonyítványomba. Ez nálunk vérre megy, mindenki megizzadja ezt az időszakot, és rengeteget túlórázunk. Szóval ez most nemrég elkezdődött, június közepe felé kell leadnunk, ezért mindenki munka mániában szenved kivéve aki nem.

Ettől függetlenül izgalmas események is részt vettek az életemben. Múlt hét vasárnap kisfilm forgatáson jártam! Hmm. És nem csak hogy jártam, de még szerepeltem is benne! Egy táncos ismerősöm megkért párunkat, hogy nem e szeretnénk szerepelni, egy ismerőse kisfilmjében, mivel kellene neki pár néptáncos. Mi pedig örömmel jeleztünk neki vissza pozitív válaszokat, hiszen ez egy szuper vicces dolog, és jó lehetőség a szórakozásra. Ahogy megérkeztünk, megkaptuk a rendezőtől az instrukciókat. Szuper jó fej volt, főiskolás, és rengeteget beszélt. Azzal kezdte, hogy “Hű mennyien vagytok, nagyon izgulok ám új emberek társaságában!” Elmondta, hogy miről lesz szó. Egy abszurd, vicces kisfilmet csinál, ahogy minden máshogy működik mint a valóságban. Ezért voltunk mi néptáncosok a tornaterem előtt. Ezután felküldött mindenkit öltözni. Már mindenki készen volt, csak rá vártunk. Egyébként pár óra alatt kész is voltunk, tudta mit akar, szóval csak be kellett állnunk, elmagyarázta hogy mit kell csinálnunk, párszor felvettük, igaz sokszor a kellős közepén, vagy még az első öt másodpercben leállított minket, de egyébként szuperül ment minden. Az ami a legviccesebb volt az egészben, hogy én abban a hitben voltam végig, hogy ő legfoglalta a tornatermet, úgy fog kellenünk teljes felszerelésben táncolnunk. De tévedtem, igazából mindenki aki aznap jött tornázni, futni, súlyzózni, nézni a muszklijait a tükörben, vagy csak ülni az erősítő padon mert olyan is volt , az ott is maradt, és  minket nézett, kíváncsian, hogy -azok a barmok meg mit bohóckodnak itt néptáncruhában-. De egy idő után mindenki napirendre tért felette, már csak néha keltettük fel a figyelmüket, mikor Peti (a rendező) kiabált hol fentről le, hogy lentről fel. A legjobb rész az egészben az volt, mikor egyik barátnőmmel az egyik öt perces szünetünkben próbáltunk levegőhöz jutni, amikor odajött egy nagyon aranyos srác, és megkérdezte, hogy “Szlovákul vagy angolul?” A barátnőm valószínűleg a szlovákot választja, de én a hirtelen kérdéstől automatikusan az angolt mondtam. Akkor el kezdett beszélni angolul, hogy mégis mi folyik itt, és mit csinálunk mi. Én meg akkor egye fene válaszoltam. Egy kicsit beszélgettünk így hármasban, aztán rátért a lényegre, hogy majd szívesen csinálna velünk egy képet. Hát mi egy picit furán néztünk rá, de igazából nem volt ezzel semmi gondunk, még jó hogy csinálhatunk képet! De mivel a szünetünknek vége volt, későbbre kellett tolnunk az egészet. Viszon következőleg már telefonnal futott oda hozzák, szépen beálltunk a tükör elé, aranyosan mosolyogtunk, mint a jó kislányok, és el is készült a valaha készített legfurább szelfie a srácnak. Amit pedig következőleg kifigyeltünk, hogy azonnal rakta fel az internetre, sajnos csak azt felejtette el megkérdezni, hogy mi a nevünk… De nem probléma, valahol kering rólunk egy kép táncruhában a tornateremben, egy sráccal, amit talán sosem fogok látni, ez vicces 😀

Ezután már csak egy gyönyörű görkoris mutatványom volt, de inkább nem ecsetelem, a lényeg annyi, hogy a házunktól akartam a kertünkig kigörkorizni, ami negyed órás út általában, de most másfél lett belőle. Út közben beleestem egy bokorba, amit végignézett a polgármester, aki a házunk előtt lakik, nekigurultam a kukáknak, áttöleltem egy fát mert szeretem a természetet, elestem, végig a házakra tapadva mentem, kétszer vettem fel, és vettem le a görkorit, a végén a kertünköz közel pedig már majdnem kijukasztotta a lábamat a hegyes kövekből álló beton. És mellesleg mivel otthon hagytam a cipőm, mezítláb kellett mennem, szóval mikor éppen feldühödtem és levettem a görkorimat, akkor nem azért néztek meg az emberek, mert nem tudok görkorizni, hanem azért, mert mezítláb sétálok a városban.

Egy mai esemény amit szeretnék még mindenki figyelmébe ajánlani a World Baking Day! Még jó hogy reggel emlékeztettek rá, különben teljesen kiesett volna. Szóval ma ünnepelhetjük a nemzetközi sütik napját, mikor mindenki sütFeatured image valami finomságot, amit aztán megoszthat másokkal természetesen. Ez szuper ötlet, nagyon szeretek ilyen eseményeket 🙂 Természetesen azonnal futtotam le az üzletbe hozzávalókért, neki is álltam egy szuper receptnek, amit nemrég találtam. Nagyon egyszerű csokis vaníliás cseresznyés “Duna hullám” volt a terítéken, imádnivalóan sikerült!

Végül de nem utolsó sorban apró örömök az életben, mikor instagramon egy írónő (Melissa Landers) kommentel a képed alá! Olyankor jön a *fangörling ezerrel* és társai. De most komolyan, ne tessék kinevetni, engem komolyan fel tud dobni ez az egész 24 órára minimum 😀

Legutóbb ugye említettem, hogy a Sötét elmékkel szenvedek haha nem is 😀, amit idők közben kiolvastam, nemsokára jelentkezem. Addig is Mindenkinek kellemes vasárnap estét, az érettségizőknek pedig tudtommal jön az akadémiai hét, ezért nekik csak azt tudom most ajánlani, hogy vegyék a minimumra az idegeskedést, az csak ráncokat hoz, jó jegyeket, és +IQ pontokat biztosan nem.

See ‘ya!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s