The Land Of Stories avagy a gyerekek a maguk útját járják és az jó?

Te. Jó. Ég. Hogy én mennyi mindent kihagytam.

DeThe_Land_of_Stories kezdjük újra, itt a nyár, az idő a blog írásra, és a jó könyvekre! Kezdjük is rögtön egy frissen kiolvasott példánnyal, a The Land of Srories-al Chris Colfertől!

Előre is bocsánatot kérek, mivel ezzel a bejegyzéssel csak az angolosoknak kedvezek (meg a következővel is valószínű), de remélhetőleg nemsokára ezt a könyvet is lefordítják, addig is itt vagyok én hogy felkeltsem auz érdeklődéseteket, és aztán tűkön ölve várjátok a fordítást. Nagyon szívesen.

A történetünk két fiatal ikerpárról szól, Alex-ről és Conner-ről, akik anyukkal élnek, és kivételes érdeklődést mutatnak a Grimm és Andersen mesékért. Mikor a nagymamájuk meglátogatja őket, ajándékba kapnak egy könyvet, ami nem csak a régi emlékek miatt különleges, de amiatt is ami benne lakozik. Alex felfedezi a könyv titkát és testvérével útnak indulnak felfedezni a másik világot. A könyv rengeteg érdekes és veszélyes kalandot rejteget, amit igyekeznek túlélni a hazatérés reményében.

A történet nagyon érdekes témát hoz fel a számomra. A gyerekek hogy úgy mondjam felelőtlenségét saját maguk kedve érdekében. Bár nem mondanám hogy ez rossz dolog, mivel a kalandozások, érdeklődés egy másik világ felé inkább a kíványcsiságchris-colfer-land-of-stories-the-enchantress-returns-book-event-10 számlájára írható. Mégis valamilyen szinten nem egy elfogadott dolog, hogy a gyerekek csak úgy a maguk szórakozására elszökjenek. Bár nem tagadhatom hogy kiskoromban imádtam az ilyen fajta történeteket, amik után arról állmodoztam hogy egyszer ha nekem is lesz lehetőségem, megyek a kaland után és vissza sem nézek. És sajnálatos módon csináltam is nem egyszer ilyet, ami akkor még izgalmas volt, most felnőtt fejjel már inkább meggondolatlan, ls felelőtlen. Főleg a szüleimre nézve, de nem kevésbé a saját testi éppségemre. És ha most nem magamat akarom hibáztatani, akor azt mondom hogy ennek az oka a mesékből levonható gondolkodás volt, aminek köszönhetően azt gondoltam hogy izgalmas és vicces az ilyen dolog, és nem meggondolatlan. Sajnos sok olyan történetet fel lehet sorolni, amikből ezeket lehet “megtanulni”, és bár fájós szívvel sorolom, mert én is imádom ezeket a történeteket, mint például: Jancsi és Juliska, Alice csodaországban, Harry Potter, az égig érő paszuly, stb.

Most mondhatnátok hogy “nade Eszter, tudod jól hogy ezeknek mindnek megvolt az oka blah blah…” Persze, ezzel tisztában vagyok, mégis attől függetlenül ha szülő szemmel nézitek a történetet, akkor nem örülnétek nagyon ha a gyerekeiteket csak kiküldenétek gyümölcsöt szedni, és direkt letérnének az ösvényről, vagy bemásznának egy lyukba egy bizonyos beszélő nyúl miatt, vagy besétálnának egy szörnyekkel teli ösvényre csak hogy beszélgessenek egy gigantikus pókkal, VAGY ne adj isten felmásszanak egy égig érő gyökérre mert “ki tudja mi lehet ott, nézzük meg”…TheLandofStories_MAP

De ettől függetlenül ezeket a történeteket egyszerűen nem lehet nem imádni.Az előre láthatatlan kaland, érdekes megfejtések, és a kirándulás kimenetelének gondolata mindenkit rabul ejt. Pont ezért ezek sosem mennek ki a divatból.

Azt kell mondjam hogy ez a könyv megért minden pénzt. Izgalmas volt a története (ami persze várható volt) és szeretem a karaktereket, főleg a két főszereplőt. Persze mindkettem nagyon különböző felépítésűek voltak, Conner folyamatos borúlátása, és nemakarása az elején nagyon idegesítőnek tűnt, úgyszintén Alex minden lében kanál hozzáállása, és naivsága is, de egy kis olvasás után gyönyörűen beleolvadtak a történetbe, ezek után már csak vicces volt az eleinte idegesítő kijelentéseik. A szereplők sorra jelentek meg, és mindegyiket megkedveltem, ilyen-olyan okok végett. A végében sem csalódtam (nyugi, nem lesz spoiler!), bár zavaróan nyitott befelyezése lett, erre alapozva természetesen nagyon várom a következő részeket.

Remélem van akinek felkeltettem az érdeklődését, ha igen akkor szuper hírem van mert nem csak egy, de 4! része is van. Hát nem szuper? Remélem tetszeni fog legalább annyira mint az első része 🙂

FotoFlexer_Photo_zpslwogq5kl

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s