Throne of Glass – kié lesz a korona?

Fogalmam sincs. Legalább is egyenlőre. Ugyanis szerencsénkre még itt van egy csomó könyv a sorozatból (még pontosan 5 db!!), amit minél hamarabb ki fogok olvasni, mert… elmondok egy titkot miért. MERT IMÁDTAM!!!!! Throne_of_Glass_UK

Sokat gondolkodtam azon hogy el e olvassam vagy ne. Kicsit féltem tőle, ugyan is hatalmas franchise alakult ki a sorozat mögött, és féltem hogy ha nem fog tetszeni majd valamiféle kirekesztettnek fogom magam érezni (de most komolyan). Vártam az első résznél, vártam a második résznél, és még a plusz köztetnél is. Egyre csak azt hallottam hogy mennyire szuper, mennyire imádja és shipeli mindenki Celaenát és Doriant, én meg “Hogy kit meg mit????” . Na akkor úgy döntöttem hogy oké, eljött az én időm (persze még nem jött el akkor, én csak azt hittem hogy igen….naiv én). Akkor elkezdtem keresni a könyvet, de persze nem életem árán, mivel annyira azért nem érdekelt. Szerencsére köszönhetően a drága Bookdepository-nak, leárazták a Throne of Glass első kötetét, én meg lecsaptam rá. Ahogy megérkezett már el is kezdtem olvasni, alig bírtam magammal. Aztán pár fejezet utá… “Hogy kit, meg hova, meg mi van most????” Teljesen össze voltam zavarodva, ráadásul időm sem volt rendesen olvasni a suli miatt, ezért csak időközönként tudtam a kezembe venni, és egyszerre nem sokat olvastam belőle el, ezért úgy döntöttem hogy rendeben, akkor félre rakjuk. Vártam is vele jó egy évet, amikor aztán megint mindenhonnan a Celaena és a többiek shipelését meg hűházását hallotam, akkor aztán úgy döntöttem megint nekivágok. Szerencsére most volt egy kis pihenőm, ami közben megállás nélkül tudtam olvasni.

És akkor rájöttem, hogy ezt a könyvet csak egyféle képpen lehet olvasni. Rengeteg szabadidő mellett. Mert bár az elején koncentrálni kell hogy megértsd a lényegét, utána viszont nem fogod tudni letenni. És kiolvasni sem akarod majd olyan hamar, azért olvastam én egy héten kersztül. És nagyon DE NAGYON szerettem.

Az egész világ ahova az elején Celaenát viszik egyszerűen csodálatos! Celaena egy orgyilkos, akit egy szörnyű táborból hoztak el, ahogy arra tanítják hogy embereket öljenek, persze szörnyű körülmények között. Celaena nagyon fiatal korában került arra a helyre, ahova maga az orgyilkosok királya Arobynn Hamel vitte őt. Oda mentek érte a király katonái, és a herceg, Dorian, hogy el hívják őt a kiráj álltal megszervezett megmérettetésre, hogy a szabadságért vagy a halálért harcolhatnak.

Már maga a történet is rettentően érdekfeszítő. Nagyon kíváncsi vagyok a többi könyvre is, mivel miközben olvastam olyan dolgok történtek amikről ebből a rövid előzetesből még csak gondolni sem mernél (lásd: cím).1b1e875e44456edf786ad7283106dfa9 Szóval aki szereti a harcokkal teli, misztikus, disztópiákat, ami kis szerelemmel is van fűszerezve, bátran ajánlom, de figyelmeztetnem kell titeket! Csak akkor kezdjétek el olvasni, ha már a második rész is a kezetek ügyében van! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s