Könyvek, amiket MUSZÁJ elolvasni még most!

Ahogy a cím mondja. És hogy miért is olyan fontos ezeket elolvasni a közeljövőben? Mivel ha hiszitek, ha nem, ezek a filmek meg lesznek filmesítve! Pontosan, én sem hittem a szememnek, szörnyen izgalmas, tudom, tudom! És bár ezeket még nem olvastam, biztos vagyok benne, hogy mind szuper könyv, és szuper film lesz. Na akkor kezdjük is!

Roald Dahl The BGF (Szofi és a HABÓ)2458_TheBGF

Roald Dahl nevét főként a Fantastic Mr. Fox, Matilda, James and the Giant Peach és a Charlie és a Csokigyár mese miatt ismerhetitek, egy nagyon híres gyerek mese, amit két alkalommal is megfilmesítettek, a második rész Tim Burton rendezése. A The BGF (Big Giant Friend), azaz Szofi és a HABÓ (HATALMAGOS AZONÁLTAL BARÁTSÁGOS ÓRIÁS) egy aranyos, mégis sötét elemeket tartalmazó mese, amiben egy hatalmas óriás egyszer csak elrabolja Szofit, akinek később rá kell jönnie hogy HABÓ nem is veszélyes, ellentétben a többi kilenc óriással, akik halomszámra eszik a gyerekeket. HABÓ és Szofi az óriásokat próbálják megállítani az angol hadsereg segítségével, és nagyon jó barátokká válnak. 2016. augusztus 25.-én lesz látható a mozikban Steven Spilberg rendezésében, Mark Raylance és Ruby Barnhill főszereplésével.

 

Rainbow Rowell Eleanor and Park 15745753

Ez gondolom sokaknak nagy örömet szerez, és igen, hivatalosan is film mészül belőle, Rainbow Rowell maga erősítette meg írói oldalán. Sajnos még nem jutottam el addig, hogy elolvassam, de nagyon esélyes könyvnek tartom, alig várom hogy nekik kezdjek. Eleanor és Park története egy iskolaév alatt játszódik 1986-ban. Mindketten elég okosak ahhoz, hogy tudják, az első szerelem sosem tart sokáig, de elég bátrak megkockáztatni, és kipróbálni. Két szerelmes történetéről szól, amitől te is szerelmesnek érzed majd magad… Legalább is gondolom. Még nem sokat tudunk a tervekről, ahogy Rainbow sem, viszont annyit már tudunk, hogy az írónő már megírta az első vázlatot a filmhez, a produkcióért pedig a DreamWorks a felelős.

 

Paula Hawkins The Girl on the Train (A Lány a Vonaton)9781594634024

Paula Hawkins könyve lett az idén legolvasottabb könyv, sokak véleménye szerit nem véletlenül. Egy hihetetlenül kifejlett krimi, psicho-thriller könyvnek tartják számon, amiből csak idő kérdése volt mikor készítenek filmet. A történet Rachel Watson-ról szól, aki minden nap ugyan abban az időpontban felszáll ugyan arra a vonatra, ami a munkába viszi. A vonat elhalad régi háza előtt, ahol ex férjével élt. Rachel hogy elvonja a figyelmét, egy házaspárra figyel fel, akik mindig azon a vonaton utaznak, és egy tökéletes életet talál ki nekik. Ezek után már csak problémák érkeznek Rachel életébe. A film 2016. október 6.-án jelentkezik, Tate Taylor rendezésében, és Emily Blunt főszereplésével.

 

 

Seth Grahame – Smith Pride and Prejudice and the Zomies (Büszkeség és Balítélet meg a Zombik)Pride-and-Prejudice-and-Zombies

Ezzel nem vagyok teljesen őszinte, szóval elárulom. Igazából félig már elolvastam ezt a könyvet. Semmi olyanról nincs szó, hogy nem tetszett volna, csak sok minden közbejött, amiért nem tudtam befejezni. Viszont most, hogy hallom film fog belőle készülni, szeretnék újra nekiülni,hogy felkészült legyek mire megjelenik mozikban. Aki olvasta az eredeti Büszkeség és Balítéletet, az tudhatja, hogy miről szól a történet, és csak hozzá kell raknia egy csomó zombit. Aki nem ismeri Jane Austen csodálatos történetét, annak itt egy kis tartalom. A Benett család lányaikkal élik vidéki életüket. Mr és Mrs Benett a legfontosabb, hogy férjet találjanak maguknak. A lányok különböznek egymástól, de a közös bennük, hogy szeretik a bálokat, és nem utasítják vissza a kellemes beszélgetést gy jóképű katonával. Ahogy élik mindennapjaikat, egyikük a másikuk után talál rá a szerelemre, viszont Elizabeth jobban megszenved a szerelemmel, mint a többi testvére. Mr. Darcy jócskán megnehezíti a család életét. A rendező Burr Steers, és rengeteg szuper színésszel találkozhatunk, mint például Lily James, Sam Riley, Bella Hathcote, Suki Waterhouse és Douglas Booth.

 

Patrick Ness-Siobhan Down A Monster Calls (Szólít a Szörny)A_Monster_Calls

Patrick Ness-nek sok híres könyve van, amit az emberek előszeretettel olvasnak. Bár már nekem is megfordult  a fejemben, hogy adok egy esélyt, egészen eddig nem volt olyan, ami annyira érdekelt volna, mint ez a regény. Conor rákban szenvedő anyjával él. Rémálom gyötri, amiben kicsúszik keze szorításából egy másik kéz, akárhogy is próbálja megtartani. Aztán megjelenik egy szörny előtte, de az nem a rémálombeli szörny, nem olyan rémisztő, és három történetet mond el neki. A negyediket Conortól várja, amiben Conornak ki kell mondania az igazságot. Az igazságot, amelyben Conor ki meri és ki tudja mondani, hogy legyen már vége a szenvedésnek, legyen már vége az elhallgatásoknak, a félig kimondott mondatoknak, a vele szemben tanúsított lelkét pusztító kíméletnek. A film 2016. október 20.-án jelenik meg, J.A Bayona rendezi, és a nagyszerű Liam Neeson, Sigourney Weaver, és Felicity Jones fog benne szerepelni.

Most egyenlőre ennyi lenne, viszont mikor ezek után keresgéltem, találtam néhány olyan könyvből készülő filmeket, amiket már volt szerencsém elolvasni, ezért szeretnék írni nektek egy részt, ahol azt fogom elmondani miért érdemes figyelni ezekre a feldolgozásokra.

 

Kövessetek instagramon: @book_from_the _moon

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s