Kié lesz a korona?

Nem is tudom hol kezdjem. Na jó! Aki követ instagramon (a bejegyzés végén található a név), az már tudhatja, hogy megérkezett a HARRY POTTER AND THE CURSED CHILD könyvem. Nagyon, nagyon izgatott vagyok, még a mai napon elkezdem. Addig is, míg nem fejeztem be a Harry Pottert, addig íme egy értékelés, a legutóbb elolvasott Kiera Cass A koronáról!

Sokan ismerik már8ab5331a240e5dba8d6c13c3b4269b62 Kiera Cass Párválasztó sorozatát. New York Times Bestseller, ami azt jelenti, hogy az egyik leghíresebb young adult könyv az utóbbi időben. Ez igazából egy ifjúsági disztópia, ami remekül bemutatja nekünk, milyen egy királyi család élete a jövőben. A története egy párválasztóról szól, amit arra használnak, hogy az ifjú herceget hozzáadják a legmegfelelőbb személyhez, amit természetesen mint egy valóságshow-t adnak a tévékben, és így a nép maga is szavazhat kedvenc jelöltjére. Persze nem hivatalos szavazásról van szó, inkább csak informatíve. Aki az első trilógiát nem olvasta, annak itt spoileres részek is lehetnek. Az első trilógia Maxon hercegről szól, aki szintén házasodási okok miatt vesz részt a párválasztón, ami már több generáció óta fontos szerepe a királyi család fenntartásának. Maxonnak választania kell a rengeteg gyönyörű lány közül, akik csak azért érkeztek a palotába, hogy a kegyeit keressék, és meg kell birkóznia apja szigorú szabályaival is. A három rész alatt Maxon végül elveszi szíve választottját, aki nem más, mint természetesen a gyönyörű, kedves és forradalmian újító kedvű America Singer, akinek a szemszögéből olvashatjuk az egész történetet. America is szenvedett ám a szerelemtől, pont mint Maxon, ugyanis neki gyermekkori szerelme is feltűnik a palotában, hogy megnehezítse a döntését. Végül boldogan találnak egymásra, és így király és királyné lesz belő614e35cd8aeb0617efdd22b110a29cb7lük. Az első trilógia itt véget is ért, de nem mondtam, hogy nincs több.
Kiera úgy döntött tovább írja a szeretett és nagyra becsült történetet, méghozzá a következő generációs szereplőkkel, akik nem mások mint Maxon és America gyermekei. A királyi család megint egy párválasztó előtt áll, de rendhagyó módon nem herceg, hanem hercegnő kezéért lehet versenyezni. Eadlyn ikertestvére bár fiú volt, az első szülött kapja a megtiszteltetést a koronára, hiába minden könyörgésnek Eadlyn felől, hogy nem tegyék ezt vele. Eadlynnek bele kellett menni a játékba, ami egészen két könyvig tartott.

Nos, itt érkezünk el az utolsó részhez, amit most röviden el is mondok (aki nem olvasta ezt az utolsó részt, ne féljen, nem lesznek spoilerek). Eadlyn már az utolsó kiválasztott fiúk felett gondolkodik, és közben szeretett anyja betegágya felett is reménykedik abban, hogy minden jobb lesz. Természetesen a népet vezetni kell valakinek, amit egyelőre Eadlyn fog át venni. Ahogy a helyzet egyre feszültebb lesz, úgy fokozódnak a jó és rossz dolgok is, amivel a királyi családnak, és tanácsadóiknak meg kell birkózniuk. Egy régi barát is feltűnik a színen, aki látszólag segíteni akar, Eadlynnak pedig végül döntenie kell, ki lesz a férje.93bd80a2e4ba0a306006b557967538ef

Nos, én már az első trilógiát is szerettem, de el kell mondjam, valamiért Eadlyn története jobban magával ragadott. Tetszettek a fordulatok ebben a részben, és az ahogy Eadlyn felelősséget vállal nem csak a saját, de mások tetteiért is. A karakterek az egész sorozatban nagyon élethűek, pont olyan, mintha ismernénk is őket, és tényleg létezne ilyen királyi család mint ők. Meg kell mondjam, nagyon feszült a helyzet végig a könyvben, és izgalmas dolgok történnek itt az biztos. Jajj, de nehéz úgy beszélni róla, hogy nem mondok spoilereket. Na jó, még annyit erről, hogy szinte az egész könyv végéig nem is lehet tudni, hogy végül Eadlyn kit fog választani.

Mindenesetre, ez az egyik kedvenc disztópiás sorozatom, az anyum imádja szintén (csak miatta van meg az összes könyv a sorozatból haha), igazán aranyos, izgalmas, romantikus sorozat, amit érdemes e061371fab93ebe8f5df3e64b6ce93cdclolvasni ha szereted a romantikus disztópiákat.

Aki szereti a sorozatot, annak sajnos rossz hírem van, mivel ez volt az utolsó rész amit írt, Kiera Cass, ezt
meg is erősítette, viszont nemrég megjelent egy új regénye A Szirén, ami a legelső regény vázlatának egy újraírt nyomtatása. Nagyon izgalmasnak ígérkezik, ezért figyeljetek oda rá!

 

 

Kövessetek instagramon: @book_from_the_moon

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s