Könyvek a vásznon 2.

Ahogy ígértem, hozom azokat a könyveket is, amikből film készül, és nyugodtan tudom ajánlani, mivel volt szerencsém olvasni őket. Előző blogposztomban említettem, hogy elhozom nektek ezt a válogatást is, aki szeretné, itt elolvashatja https://oldalakkozott.wordpress.com/2016/08/10/konyvek-amiket-muszaj-elolvasni-meg-most/.

Mostanában csak úgy úszkálunk az új filmekben. Komolyan mondom, néha alig bírom az eszemben tartani mi fog mikor kijönni. Ez nem egy rossz dolog természetesen, annyi a hátránya, hogy mostanában az összes pénzemet a mozira költöm. Viszont ezek felett a könyv adaptációk felett kár lenne fejet hajtani.

 

Allegiant_novel_cover

Veronica Roth A hűséges (Allegiant)

Kezdem ezzel, mivel itt van egy rossz hírem. Mivel azt tudjátok, (vagy épp nem tudjátok)a Hűségest is, mint mostanában egyre több sorozat utolsó részét, kegyetlenül két részre szakították. Mivel már olvastam a könyvet, ezért nem látom értelmét eme egyetlen cselekedetnek, mivel bármennyire is szeretem a sorozatot, az utolsó rész se nem volt a kedvencem, se nem történt benne messze annyi minden mint mondjuk az elsőben, és főképp nem annyi, hogy két egész estés filmet bőven kihozzanak belőle. Ez tény. Viszont az első fele tetszett, ezt el kell ismernem. Ettől függetlenül a rendezők nagyon belebuktak, mivel az utolsó felét nem fogják leadni a mozikban, bármennyire is szeretnék. A film nem hozott annyi sikert nekik, amennyit terveztek, ezért tévé filmet akarnak kihozni belőle, ami annyiból lesz rossz, hogy valószínűleg más szereplők fogják alakítani a filmbeli karaktereket. ez a produkciót 2017-ben várhatjuk a tévék képernyőinkre, addig se búsuljunk, hiszen bármikor vissza lehet nézni az előző filmeket!

 

könyvek, amikből film készül

Ransom Riggs Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children)

Egyik személyes kedvencem, és nem csak maga a könyv miatt különleges, hanem mivel a nagy és hatalmas Tim Burton a rendező. Nem tudom beszéltem e már itt felvállalhatatlanul nagy rajongásomról Ti Burton munkássága iránt, de nem is fogom túlbonyolítani. Imádom őt. A könyv története pedig szuper érdekes, mivel igazi régi képekkel van illusztrálva! Az író az életét azzal töltötte, hogy régi képeket vásárolt bolhapiacokon, és mindnek van egy különlegessége. A képek legtöbbje természetfeletti embereket ábrázol. Ezek köré a képek köré van írva egy történet, amiben biztos vagyok, hogy mindenkit el fog varázsolni. A filmet szeptember 29.-ére várhatjuk, a trailert itt nézhetitek meg:  https://www.youtube.com/watch?v=tV_IhWE4LP0

 

Legend_Marie_Lu_Book_cover

Marie Lu Legenda (Legend)

Erről a könyvről már írtam egy bejegyzést, aki olvasta, az emlékezhet rá, hogy nem éppen nyerte el a tetszésemet. Ettől függetlenül nem lepett meg, hogy film készül belőle tekintettel  nagy hipe-ra a könyv körül. A könyvről szóló bejegyzésemet itt olvashatjátok https://oldalakkozott.wordpress.com/2016/06/13/legenda-a-tizenevesek-visszavagnak/, és emiatt nem is nagyon fogok róla beszélni. A filmről nem sok mindent tudunk egyenlőre, viszont Marie Lu beszélt egy kicsit a legutóbbi Comic Con-on az előkészületekről, ahol sok szuper, és izgalmas dolgot mondott el. A producere Wyck Ben-BarnesGodfrey, akinek a neve olyan filmekhez kapcsolódik mint az Alkonyat sorozat, Az útvesztő, és John Green bestsellere a Csillagainkban a hiba. Azt hiszem már csak emiatt nem fog
kelleni izgulni a film kimenetele miatt. Marie beszélt még arról, hogy nagyon szuperül néz ki egyenlőre minden, a screenplay már a CBS Films-nél van, és alig várja, hogy lássa mindenki az egészet. A szereplőválogatás még nem kezdődött el, viszont Marie elmondta hogy Matias szerepére (aki June bátyja) képzelte el Ben Barnest, akit nagyon szeret és szívesen látná a képernyőn. Aki nagy Harry Potter rajongó, onnan ismerheti őt, hogy rendszeresen szokták a fiatal Siriushoz kapcsolni, amivel én tökéletesen egyetértek. A film bemutatójáról és traileréről nem tudok még mit mondani, ugyanis ezekről semmi hír, de figyeljétek a blogot, fogom hozni róla a friss infókat.

 

Looking-For-Alaska-10th-Anniversary

John Green Alaska nyomában (Looking for Alaska)

Alig várom, hogy láthassak egy újabb John Green filmet! Persze az sem lenne rossz, ha egy új John Green könyvet látnák, de nem  panaszkodom, beérem én a filmel is. Egyenlőre. Egyik kedvenc Green könyvemet fogják megfilmesíteni, remélhetőleg, viszont hozom a rossz híreket is. Bár már nagyon tervezik a könyv megfilmesítését, úgy néz ki egyenlőre nem sikerült megegyezni ezzel kapcsolatban, ugyanis a Paramount filmstúdió egyenlőre nem mutatta akarást John Green és a könyve iránt. John maga a twitteren tájékoztatott róla mindenkit hogy a Paramount filmstúdió egyenlőre nem is hívja őt vissza. Ezek mellett természetesen nincs még szó sem rendezőről, sem színészekről, és még arról sem, hogy kinek a gondozásában fog megjelenni a film, szóval egyenlőre csal reménykedhetünk, abban, hogy John minél hamarabb talál valakit, aki majd vászonra viszi a filmet.

 

17789310

Susan Ee Angyalok bukása (Angelfall)

Bár még erről sem lehet tudni sok mindent, annyit egyenlőre el tudok mondani, hogy igen, már megvették a jogokat, és megvan a producer és az ügyvezető producerek is. Susan a bolgján tájékoztatott ezekről minket, ahol nem sok mindent tudott mondani, de nekünk már ez is elég. Sam raimi ( Pókember trilógia), és Rob Tapert (The posession) lesznek a producerek, és Nathan Kahane, és Joe Drake akinek a nevéhez az Éhezők Viadala kapcsolódik, lesznek az ügyvezető producerek. Erről is hozom még a híreket, szóval aki kíváncsi rá, csak figyelje a blogot.

 

Ezeket találtam amik érdekesebbek, és azt hiszem ezt látva elismerhetjük, hogy nagyon jól bánnak velünk, rajongókkal a filmstúdiók. Persze nem garantált, hogy a film jó is lesz, gondoljunk arra, hogy ha viszont láthatjuk a kedvenc szereplőinket a vásznon, akkor már megéri.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s