Mit is jelent a nevem?

Day 3

Mármint a blog nevem persze. És ez lesz a harmadik napra a téma. Mit is jelent hogy Leaf Alive.

Azt hiszem a legnehezebb a blog elkezdésében nem is az első poszt, vagy a külalak választása, hanem a név. Mindenki olyan nevet szeretne kitalálni, ami még nem foglalt (ami valljuk be az emberiség egyik legnagyobb problémája), ami megfogja az embert, és illik a blog témájához. Én emlékszem, napokon át gondolkodtam, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb név. Rengeteg mindent átfuttattam a fejemben, bár sajnos azokra már nem emlékszem, de egyik jobb volt mint a másik (pozitív és negatív értelemben is). Mivel egy könyves oldalt akartam indítani, ezért mindenképp szerettem volna, ha ehhez kapcsolódik a cím. Mint ahogy látjátok, ez nem sikerült…

Minél többet gondolkodtam, annál inkább kezdtem észre venni, hogy ha egyedi címet akarok, akkor ne a könyv címszó között keresgéljek. Ekkor persze már eljátszottam a gondolattal, hogy talán nem is csak könyvekkel fogok foglalkozni, de még nem voltam biztos a tervemben.

Éppen ősz volt, mikor megnyitottam a blogomat. Nagyon sokat inspirált ez, mivel az ősz a kedvenc időszakom (a tél mellet), és remek hangulatomban voltam akkoriban. Tetszett a rengeteg színes lehullott levél, és az, hogy még így is mennyire élőnek néz ki a táj. A vibráló színek, és az intenzív időjárás sokkal élőbb képet mutat, mint a nyári meleg, hőség, és a zöld táj. És igen, ha most azon gondolkodtok, hogy így alakult e meg a fejemben ez a gondolat, akkor eltaláltátok. Az élő táj, és az őszi levelek végül meghozták az ötletet, a végül angolra fordított Leaf Alive-hoz, vagyis élő levelekhez vezetett. A fordítás nem pontos, de nem is az a lényeg, hanem a mögötte lévő jelentés.

Az ősz nekem egy egészen mást jelent, mint maga az időváltozás, vagy az iskolakezdés, vagy akár a halloween. Szinte teljesen máshogy élem meg lelkileg ezt az egész időt, és nagyon máshogy látom ezért az egész őszi tájat. De erre nem is kell kitérni.

Remélem nem csak nekem tetszik annyira ez a név, hanem nektek is!

Kommentben írjátok meg, hogy a ti blogotok neve mit rejteget, és miért is szeretitek annyira!

Kövessetek instagramon: @leaf_alive_blog

és Facebookon: https://www.facebook.com/leafaliveblog/

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s