Minden amiről ne maradj le a hónapban

Gyors blog post lesz ez, mivel most suliban vagyok (ejnye), töri órán (ejnye ejnye), de most van időm (mondjuk hogy) írni… Na szóval. Ma azt fogom leírni, mik azok a dolgok, filmek, könyvek, amikre érdemes odafigyelni. Mivel minden hónapban vannak új megjelenések, ezért gondoltam meghagyhatjuk ez egy havi témának.

Sorozatok

Az a szuper új sorozat, aminek most mindenki megszállottja lett, a Stranger things (magyar cím egyenlőre nincs, szó szerint fordítva Furcsább dolgok). Bár nem kételkedtem a Netflix új durranásának népszerűségében, mégis gyorsan le kellett néznem az első részét, hogy tisztában legyek. Természetesen első nézésre beleszerettem. A sorozat több főszereplőből is áll, és majdnem mindegyikük nagyjából 14 éves, ami szerintem szuper. A sorozat típusa horror sci-fi, ami még izgalmasabbá teszi. A sorozat lényegében egy szörny áll, amiről egyenlőre semmit nem tudunk, csak hogy rettentően veszélyes, és elrabolt egy fiút a városból. Ezt most így itt hagyom, és hagyom hogy fussatok megnézni az első részeket. (Magyarul még nem érhető el, de lehetséges, hogy van magyar felirat).

A második sorozat, amire érdemes figyelni a Scream queens (a hivatalos magyar cím Gyilkos történet), ami most kezdte el adni második évadát. A történet igazán kiemelkedő. Egy bizonyos szélyről szól az egész történet, aki bántalmazza, és követi az egyetemistákat, és rosszabb esetben sikerül őket megölnie. Persze ennél sokkal komplexebb, mikor rájövünk, hogy nem csupán őket követi, hanem sok mindenki mást is a városban. Ezt a személyt senki nem tudja ki lehet, és persze ott a kihagyhatatlan jelmez, amibe beöltözk, így méginkább misztikus lesz a kiléte. A sorozatot még elkezdtem nézni azon a szent nappn, ahogy kiadták, mivel igazán felkeltette a figyelmemet. A történet nagyon izgalmas, a szereplők remekül játszanak, és ki ne szeretne egy olyan sorozatot, amiben szerepelnek olyan kiemelkedő színészek, mint: Emma Roberts, Skyler Samuels, Nick Jonas, Jamie Lee Curtis, Lea Michelle stb. 

Könyvek

A könyvmolyképző kiadó a napokban jelentették be, hogy már előrendelhető Kerstin Gier Silber – Az álmok második könyve. Nem akarjátok tudni hogy ragáltunk erre a hírre a barátnőmmel… (Mint a hülyék). Aki olvasta Kerstin Gier igazán közkedventé vált sorozatát, az Időtlen szerelem trilógiát, az tudhatja, hogy egy Kerstin Gier könyvel nem járhat rosszul. Aki olvasta nemrég megjelent könyvét, a Silbert, az már valószínűleg tudja, miről is beszélek. A könyv története egy lányról szól, aki elkötözik egy új házba, és nem csak ilyesztőnek tűnik, de mint később kiderül, ilyesztő is. Pár srác társaságában találja magát, akik egy bizonyos átkot próbálnak megtörni. Sajnos a főszereplő lányunk is belekeveredik, és innen má csak izgalmasabb lesz a történet. Nos, aki eddig nem olvasta, az bánja meg bűnét, és menjen a könyvért a legkőzelebbi könyvesbolba. A második részét már elő lehet rendelni a könyvmolyképző oldaláról itt.

Filmek

A legfrissebb, és legvártabb filmem az évben a Tim Burton Miss Peregrines home for peculiar children (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei), már megnézhető a mozikban, és én csak jó dolgokat mondhatok róla így láttatlanban is. Hiszen nem lehet rosz egy Burton film. Természetesen. Ransom Riggs könyvéből készült adaptáció egy fiúról szól, aki mindig elhitte nagyapja történeteit, ami egy különleges világról szól, benne különleges gyerekekkel, akiket meg kellett menteni a szönytől. A főszereplő ezek után izgalmas kalandba keveredik, és csak egyre jobb lesz a különleges gyerekek társaságában.

Ennyi lett volna, remélem felkeltettem bármire az érdeklődéseteket. Ha igen, írjátok meg kommentben, facebookon, vagy instagramon.egyen szép napotok, és ne írjatok blogot óra közben…

Instagram: @leaf_alive_blog

Facebook: https://www.facebook.com/leafaliveblog/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s