Readig slump, a könyvmolyok betegsége

dab37bf6aee2276a095db23d1acf1c14

Tanúsíthatom, hogy egy olvasó életében nincs rosszabb időszak, mint az olvasói válság. Rettegéssel tölt el ez a szó, tudom. Mindenkinek volt már ilyen mély zuhanás az életében, hogy egyszerűen csak, nem, nem, nem… nem megy az olvasás. Lehet, hogy egy kicsit túldramatizálom, de az amerikaiak külön kifejezést is találtak rá. Szóval ez olyan igazi, mindennapi dolog az ember életében, mint az éhség, vagy az álmosság. Természetesen pont ezért nem is kell szégyenkezünk miatta. És ezt most szívből tudom mondani. Aki szokta figyelni az instagramomat, észrevehette, hogy alig olvasok manapság. Persze foghatom ezt az iskolára, munkára, egyéb más elfoglaltságra, de be kell vallanom, hogy teljes screenshot-2016-10-31-11-27-29-2mértékben ledöntött az olvasási válság a lábamról. Ilyenkor úgy érzem, mintha nem lennék képes elolvasni egy darab szót sem. Persze állhatok én órákat, napokat a könyvespolcom előtt, akkor sem fogok találni olyan könyvet, amit szívesen elolvasnák. Az új könyvek, amiket mégis leveszek a polcomról, ott sorakoznak az éjjeliszekrényemen, de mindketten (mármint a könyvek is és én is), tudjuk, hogy értelmetlen reménykedni, hiszen úgysem fogok nekifogni.

Ilyenkorra viszont van pár jó tanácsom, hogy mit csináljatok, ha elfog ez az érzés.

  1. Olvass fanfictiont – Ha ezt eddig is tetted, az normális, de aki nem, az keressen a kedvenc könyveinek témájában pár érdekes fanfic-et, olvadjon bele a történetbe, hátha  nagyobb kedve lesz újraolvasni a könyvet.
  2. Vedd elő a régi kedvenceket – ez egy alapvető tanács, azért mondom én is. Eddig még mindig bejött, szinte bomba biztos tanács erre az időszakra. Visszahozza a régi emlékeket, rájössz miket is akarsz még elolvasni, és miért is szeretsz egyáltalán olvasni.
  3. Menj el egy könyvesboltba – Nézegesd meg a kínálatot, olvasd el a könyv hátulját, keresd ki a kedvenceidet. Már csak egy könyvesbolt aurája meghozhatja a kedved egy jó kis könyvhöz.
  4. Nézz meg pár filmet – lehetőleg olyat, amiből könyv is készült. Meghozhatja a kedved néhány szép jelenet a filmből, hogy jobban belátást nyerj, az eredeti történetbe.

Ezek a tanácsok nekem sokat segítettek, és remélem másoknak is fognak, akik olyan ramatyul érzik magukat az anti-olvasás időszakában, mint jelenleg én is. Ha valaki kipróbálta őket, írjátok meg nekem, hogy mennyire váltak be, és még mit adnátok hozzá a listához, ami nektek még segített, minden tanácsot szeretettel fogadok! 🙂 És most megyek, megfogadom a tanácsaimat, hátha azonnal segíteni fognak. Szurkoljatok!

Instagram: @leaf_alive_blog

Facebook:https://www.facebook.com/leafaliveblog/

email: eszter244@gmail.com

 

Readig slump, a könyvmolyok betegsége” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s