Voltam, nem voltam

Talán észre vettétek, talán nem, de több mint egy hétig nem adtam magamról életjelet az oly nagyra tartott közösségi hálókon. Meg hát itt sem. Ennek meg van az oka, és el is fogom mondani.

Mostanában sok mindennel kell megküzdenem, mint például a lecke halmok, a munka, és egyéb felelősség, amiket egyszerűen meg kell csinálnom. Mikor már sokadszorra feküdtem le este úgy, hogy azon dühöngtem, miért nincs nekem időm olvasni vagy megnézni egy jó filmet, el kezdtem gondolkodni, mi az, amiben változtathatnék. Persze gondoltam én mindenre, már a végén azt tudtam felhozni mentségemre, hogy biztosan a napok rövidek, mikor eszembe jutott a megoldás. Nincs több internet. Drasztikus elhatározásnak tűnt először, de gondoltam miért ne. Persze, volt egy-két, vagy talán három is míg én rendesen át nem gondoltam, hogy képes e vagyok lemondani egy ideig az internetről, de végül oda jutottam, hogy nem fog ártani ha egy kicsit kiszellőztetem a fejem ezekből a sztárhírek, kajás videók, és insta-képek sűrű felhőjéből. Így hát elhatározásomnak eleget téve, este utoljára felmentem az közösségikre, minden oldalamról kijelentkeztem, és elraktam egy külön mappába a telefonomban, fogy még véletlenül sem essem kísértésbe. Az első reggel persze nehéz volt, hiszen minden reggelemet ugyan azzal a sémával kezdem. Instagram, facebook, tumblr, pinterest, e-mail. Ennek ellenére most egyiket sem tudtam megnyitni, így már alapból nem volt értelme kinyitni a telefonomat. A nap többi része könnyebben ment, még talán az ebéd idő, és a késő este gondolkodtam el azon, hogy most jó lenne internetezni, ehelyett inkább olvastam este, ami őszintén szólva kellemes csalódást okozott nekem. Hiszen rájöttem, hogy mi veszi el az időmet az olvasástól. Ebből kiindulva már eleve könnyebben vittem tovább elhatározásomat, hogy kibírok egy hetet internet nélkül. A második nap regelén már felkészült voltam, és reggelihez már egy újságot is vittem. Kellemes volt reggel nyugodtan olvasgatni, és jókedvűen kezdtem el a napomat. És mivel nem neteztem reggel órákon keresztül, ezért mindent be is tudtam fejezni, nem rohantam sehova, és mégis időben el tudtam indulni. Az utolsó napon őszintén megmondva már vártam, hogy rámehessek másnap az internetre, és behozzam lemaradásomat. Ezt egy kicsit csalódottan bár, de bevallottam magamnak is, és attól féltem, hogy az internetező énem nem tanult semmit az egy hétből, és újra annyit fog lógni a telefonon, mint eddig. Aztán másnap mikor felkeltem, megreggeliztem, és csak utána vettem észre, hogy elfelejtettem valamit. Méghozzá azt hogy bekapcsoljam az internetet, vagy megnézzek bármit az interneten. Ez alatt az egy hét alatt annyira elszoktam tőle, hogy az első nap, mikor végre tényleg rámehettem volna, teljese meg is feledkeztem az internetről. Később viszont, mikor már tényleg érdekelt, hogy a barátaim mégis miket posztoltak az instagramra amíg távol voltam, csak pár percre tudtam felmenni, ugyanis el kezdtem unni az egészet. A facebook ugyan ez volt, és a többi oldal szintén.

Nos, amiért ezt el akartam nektek mondani, az az, hogy nem olyan nehéz felhagyni olyan dolgokkal, ami már a napjaitokat képezi. Néha átt veszik felettünk a hatalmat, és észre sem vesszük milyen rosszat teszünk magunkat (akár elveszi az időnket, vagy roncsolja a szervezetünket). Ha tényleg le akarsz tenni ezekről, akkor csak teljes szívedből akarnod kell, és utána figyeld, mennyiben változik meg az életed. És az a legjobb rész az egészben, nekem elhihetitek.

Más téma pedig… Nem sokára karácsony, ami karácsonyi készülődést, karácsonyi könyveket és filmeket jelent, és amint rá bírom szedni magam, már hozom is az értékeléseket. Mindaddig még tanuljatok sokat, hiszen már csak egy nagyon kevés hetet kell kibírnunk a téli szünetig!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s