Mit olvass karácsony előtt?

Ha azon gondolkodtatok (és tudom hogy így volt), hogy vajon mit olvasok a karácsony előtti héten, akkor most jól figyeljetek. Ezzek mellé pedig ötleteket is adok, hogy miket érdemes olvasni, ha igazán karácsonyi hangulatba, vagy nyugodt állapotba akarsz kerülni, szóval érdemes végig olvasni!

Az utóbbi hetekben (november, december eleje) sajnos nem volt túl sok időm olvasni, de eldöntöttem, hogy decemberben már változtatok ezen is, és minél több könyvet elolvasok karácsony napjáig. Végül amire a választásom jutott, az talán nem is éppen karácsonyi, de megnyugtató, szeretetteljes, és jó emlékeket ébreszt. És hát ez a lényege az ünnepnek. 

Tea Stiltok A Fantázia Birodalma sorozat öt lánytestvérről szól, ezek öt különböző könyvben vannak leírva. Mindegyik könyvben egy új hercegnőt ismerünk meg, és végigkövetjük utukat, amíg a Fantázia birodalmát akarják megmenteni a Név Nélküli hercegtől. Az első könyv kivételével (ami az Örök Jég birodalmában játszódik) egyik sem éppen karácsonyi hangulatú, én mégis szívesen olvasom újra a sotozatot, mivel kissebb koromban nagyon a szívemhez nőttek, és jó visszaemlékezni arra az időszakra. A sorozatot három napja kezdtem el, most tartok a negyedik könyvnél, szóval bár vastagnak tűnik, nem egy megerőltető olvasmány, és persze tele van képekkel. Remélhetőleg holnapra befelyezem az utolsót is (A Sötétség Hercegnője), ami nincs rajta a képen, mivel még mindig a kis karácsonyfám alatt van 🙂 A másik könyv, ami karácsony előtt kilvastam, az a Christmas Carol (Karácsonyi Ének) Charles Dickens-től. Nincs róla képem, mivel a könyv nem lehet több hetven oldalnál, így alig egy ültemre kiolvastam. Nagyon szeretem ezt a könyvet, és az összes film, és mese feldolgozást ami valaha készült belőle (Jim Carrey-s, és a Barbie-sat is beleértve). A végére már teljesen karácsonyi hangulatba kerültem (így természetesen esélyem sincs arra, hogy meglátogassanak a karácsony szellemei, ejnye).

És most jöjjenek azok, amiket én ajánlok karácsony előtti kikapcsolódásnak.

Elizabeth Goudge The Little White Horse

Ez egy kislányról szól Maria Merryweather-ről, aki szülei elvesztése miatt, egy távoli rokonhoz költözik gyámjával. Ott különös dolgok történnek, és memsokára rá kell jönnie, hogy az elátkozott Moonacre Manor-t neki kell megmentenie. Varázslatos kis könyv, különleges teremtményekkel, gyönyörű tájakkal, és bár nem karácsonyi hangulatú, biztosan bele fog mindenki szeretni. A film feldolgozása pedig igazán különleges, The Moon Princess (A Holdhercegnő) néven adták ki 2008-ban, magyarországon forgatták, és sok magyar szereplő is játszik benne, holott angol film. A rendezője Csupó Gábor.

E.T.A Hoffmann The Nutcracker (A Diótörő) 

A Diótörő egy klasszikus mese, biztosan sokan ismerik. Rengeteg feldolgozása készül, és úgy gondolom karácsonykor kötelező feleleveníteni ezeket. Mi sem könnyebb erre, mint elolvasni az eredeti regényt, és esetleg megnézni azt a csodálatos balett előadást, amit inspirált.

John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle Let It Snow 

Három író, három csodálatos történetet mutat be, egy vékonyka könyvben. Mivel John Green mostanság nem boldogít minket új könyvekkel, ezért mást nem tehetünk, mint újraolvassuk a régieket.

Louisa May Alcott Little Women (Kisasszonyok)

Bár kissé szomorú, mégis csodálatos történek négy tesvérről, akik a polgárháború idején élik életüket. Ezt meséli el Alcott könyve, és remek karácsonyi hangulatot teremt. A filmet sem éri kihagyni! 

J.K.Rowling Harry Potter

Nem kötöm ki melyik részt, mivel Rowling mindegyik részben olyan hangulatosan írja le a karácsonyi részeket, hogy már csak azért érdemes elolvasni őket. Csak úgy mondom 🙂

Remélem segítettem ezekkel, és a következő posztig is olvassatok valami jót, és kellemes ünnepeket! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s