Kedvenc #5 2016-ban!

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Ezzel kezdem, mert úgy gondolom a legtöbben ilyenkor már buliztok. Ha nem, és helyette az én blogomat olvassátok, az csak annál jobb, és hálás köszönet érte. Hogy belecsapjunk a közepébe, szeretném elmondani miről is van szó. Minden éven annyi könyvet elolvasok, hogy sokszor rendszerezni sem tudom őket. Ha kérdezik melyik volt a kedvencem, vagy melyik volt a legjobb amit idén olvastam (mert a “legjobb” és a “kedvencem” között van egy kis különbség!), nem tudom egyenes választ adni. Vajon lehet-e választani azok közül akár egyet is, ami a leginkább megfogott. Nos, én idén úgy döntöttem, össze rakok egy listát arról az öt könyvről, ami a leginkább a kedvencem volt. És, hogy még jobban megnehezítsem, és érdekesebbé tegyem ezt a posztot, sorrendbe rakom őket! Kezdjünk neki 🙂

10015384-_sy540_

#5 Simon and the Homo Sapiens Agenda

(Simon és a Homo Sapiens Lobbi – Libri)

Egyik kedvenc könyvem, amiben megismerkedhetünk a Simonnal, aki lassan kezdi megismerni meleg énjét. Nagyon érdekes, szívet melengető történet, vicces, és olykor szomorú. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti az LGBT könyveket, ez egy biztos olvasmány!

220px-aristotle_and_dante_discover_the_secrets_of_the_universe_cover

#4 Aristotle and Dante Discover the secrets of the Universe

(Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában – KMK)

Egy újabb LGBT könyv (idén valahogy többet olvastam ilyet, mind eddig), ami nagyon megragadta a figyelmemet. Szerethető karakterek, néhol depressziós, de mégis kedves, aranyos történet két szerelmes párról. Amióta elolvastam, sokszor gondoltam vissza rá, és nálam ez már elég arra, hogy az egyik kedvencemnek nevezzem.

covers_350620

#3 Az álom királynője

(Alexandra)

Ez egy kicsit gyerekesebb könyv, de hé! nem kell mindenkinek felnőnie. Mint ahogy azt az előző posztomban említettem, múltkor a Fantázia birodalmának hercegnői sorozatot olvastam és hát… csodálatos volt. Az utolsó rész Az álom királynője (igen, végül megvettem) egyszerűen mesés volt, szinte le sem tudtam tenni. Mindenkinek ajánlom ezt a sorozatot, aki úgy érzi, hogy sosem fog felnőni teljesen, és értékelni tudja azt a hihetetlen ártatlanságát a karaktereknek, és a történetnek. Egyik legkedvesebb könyv (sorozat), amit valaha olvastam.

harry_potter_and_the_cursed_child_special_rehearsal_edition_book_cover

#2 Harry Potter and the Cursed Child

(Harry Potter és az Elátkozott Gyermek – Animus)

Mint mindenki másnak, ezt is az egyik kedvencem lett, annak ellenére, hogy csak egy szövegkönyv. J. K. R. mindenből kihozza a legjobbat, és ez abszolút a legjobb. Nem is kell többet mondanom, hisz ti is tisztában vagytok vele.

the_land_of_stories

#1 The Land of Stories The Wishing Spell

(A kívánság varázslat – Mesék földjén – KMK)

Ez majdhogynem egyértelmű volt. A kedvenc könyvem lett idén, és nem is véletlenül. A grimm mesék, és ezzel együtt a disney mesék hangulatát hordozza, tele van kalanddal, varázslattal, mesével, fantáziával, és csodával. A két gyerek története, akik beleestek egy könyvön keresztül a grimm mesék történetébe, nekem egy álmom, és így ez a könyv, maga a szilárd megnyilvánulása a legnagyobb kívánságomnak. Gyönyörű történet, gyönyörű gondolatokkal, így tökéletes lelki nyugalommal választom ezt, az év legjobb olvasmányának.

Ez lett volna a legjobb öt, kérlek tudassátok velem instagramon, facebookon, vagy kommentben, hogy nektek mi volt a kedvenc (vagy 5 kedvenc) könyvetek a 2016-os évben. Szeretném megköszönni a követőimnek, és olvasóimnak, hogy ebben az évben velem voltatok, és olvastátok furcsa gondolataimat, vagy nézegettétek a képeimet. Örülök, hogy együtt tölthettük az évet, és hogy ennyi könyvről tudtunk beszélgetni. Remélem jövőre még többen leszünk, és még nagyobb dolgokat fogunk művelni, addig is még egyszer boldog újévet kívánok nektek, aki otthon ül, annak kellemes pihenés, olvasást, filmnézést, pezsgőzést, aki meg bulizik, annak nem üzenek semmit, mert úgysem olvassa el. Találkozzunk 2017-ben is! :* 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s