Január 1.

Január elsejére másmilyen bejegyzést terveztem. Ez most nem elolvasandó könyvekről fog szólni, nem új megjelenésekről, nem újévi fogadalomról. Szeretnék most arról beszélni, miért lesz jó a 2017-es év.

Tudom, hogy a múlt év nem volt jó, sőt… De nem is akarok több szót vesztegetni rá. Az újévet kezdhetjük teljesen új lappal, és ha már van rá lehetőségünk, akkor éljünk vele. Tudtátok, hogy a nevetés meghosszabbítja az ember életét? Ha nem, akkor ezt jól véssétek a fejetekbe. Nagyon fontos, hogy könnyen, nevetéssel telve éljük életünket, hiszen az a legfontosabb, hogy mi hogy érezzük magunkat. Ha mi nem vagyunk lelkileg, sem testileg egészségesek, másoknak sem tudunk tanácsot adni, vagy segítséget nyújtani.

Van egy tervem erre az évre. Ez nem egy fogadalom, csak egy szimpla terv. Fontos, hogy meglássuk a jót az életünkben hiszen minden napban van valami jó. És hogy ezt könnyebben észre tudjam venni, fogtam egy füzetet (minél szebb, annál jobb), és eldöntöttem, hogy mostantól minden nap írok bele több olyan dolgot, ami jó volt aznap. Lehet az a legkisebb, legjelentéktelenebbnek tűnő dolog (mondjuk, hogy láttál egy vicces képet, elmosolyodtál egy furcsa gondolatodon, vagy finom illatot éreztél). Ha kivált belőled valami jó érzést, akár csak pár másodpercre is, akkor már érdemes volt felkelned. Fontos, hogy ezeket a dolgokat értékelni tudjuk.

Na de most hagyjuk a tanácsadást, és menjünk a következő mondanivalómhoz.

A mai nap már alapból vidáman kezdődött. Új év, új nap. Amikor kinéztem az ablakon, először azt hittem, hogy havazott (csak hát nem), viszont ennél szebb dolog történ. Olyan hideg volt este, hogy gyönyörű zúzmara telepedett minden egyes dologra, a legkülönbözőbb formákban. És higgyétek el nekem, a legjobb dolog reggeli után reggel nyolckor a tökéletes csöndben, csípős hidegben, ezeket a csodálatos zúzmarákat fotózni. Mintha az emberbe visszaszállna az élet ezután a nehéz év után. Na de hogy lássátok is, hogy miről beszélek, szeretnék néhány fotót megosztani veletek.

Ezzel is szeretnék búcsúzni, remélem tetszett, és ihletet is tudtatok meríteni. A következő blogbejegyzés már csak akkor jön, ha kiolvastam Anna Kendrick könyvét, addig is legyetek jó, és olvassatok néhány könyvet, vagy fotózzátok a természetet! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s