13 okom volt -előzetes kedvcsináló

Ki olvasta már a könyvet? Jay Asher világhírű ifjúsági dráma regénye rengeteg olvasónak, lányoknak és fiúknak egyaránt a szívébe lopta magát. Hogy miért? A könyv egy olyan témával foglalkozik, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. Valaki inkább félre néz, van aki felszólal, mások tudatosítják, de nem tesznek ellene semmit. Pontosan, most a kiskorú bántalmazásokról, és a iskolán belüli zaklatásokról beszélek. Mind ott voltunk, láttunk rá példát. De ez még semmit nem változtat, hiszen számtalan statisztika mutatja, mennyire a közéletbe ivódott ez a féle viselkedés. 

Jay Asher pont ezt a témát írta meg Clay Jensen szemszögéből. Egyik este Clay arra ér haza, hogy egy titokzatos doboz vár rá tele kazettákkal, amelyek az évfolyamtársától, és szerelmétől, Hannah-tól,  kerültek hozzá. A lány két hete vetett véget sajátkezűleg az életének az iskolán belüli bántalmazások végett. Hannahnak erre pont 13 oka volt, és az egyik az maga Clay. Végig kell hallgatnia az összes kazettát, hogy a titok nyitjára leljen, és eközben olyan dolgokat fedez fel, amelyek megváltoztatják az életét örökre. 

Kérdezed, hogy miért hozom fel ezt a könyet pont most? Mivel ma mutatták be a könyv sorozat adaptációjának első trailerjét! Tökéletesen reprezentálja a könyv megrendítő témáját. Az egyik produceri székben pedig nem más, mint Selena Gomez, színész énekesnő fog ülni, így hát duplán van miért kíváncsinak lennünk. Március 31.-én mutatják be a Netflix legújabb sorozataként. Remélhetőleg nálunk sem kell sokat várni rá. Addig is aki teheti fogja kezébe a könyvet, és élje bele magát a történetbe! 😉

Instagram: @leaf_alive_blog

Facebook: https://www.facebook.com/leafaliveblog/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s