Különleges teremtmények meg a mugli

Úgy érzem túlteljesítettem magam azzal, hogy már egy könyvet kiolvastam a februári olvasmányaim közül. J. K. Rowling Fantastic Beasts and Where to Find Them (Különleges Teremtmények és Megfigyelésük) könyve hatalmas rivaldafényt kap mostanában. Természetesen nem maradhattam ki belőle én sem, ezért az első adandó alkalommal megrendeltem. 

A könyv egy kis fordulattal most nem Angliában, hanem Amerikában játszódik, az 1920-as években. Newt Scamander (akinek ismerhetjük a nevét az eredeti sorozatból) maziológus a Roxfortban tölltött évei után New York-ba készül, hogy megszerezzen egy különleges teremtményt. Newt és az ő táskája nem maradnak veszély nélkül, mikor véletlenül kiszabadul az egyik (vagy több) teremtménye. Jakob, Queeie, és Tina, az újdonsült ismerősei a segítségése sietnek, hogy megmentsék a várost a lényektől, Newtot a börtöntől, és a varázslókat Grindelvald-tól. 

Ha még nem keltette volna fel eléggé az érdeklődést, elmondom, hogy én egy nap alatt kiolvastam, annyira izgalmas volt. A könyv screenplayként íródott, ami annyit tesz, hogy nem regényként, hanem filmként olvashatjuk. Sokan nem szeretik így Rowling új könyveit (mivel a Cursed Child is így íródott), de szerintem mindig érdemes új dolgokat felfedezni. 

A történetbe Newt és Jakob viszik a humor szálat, Newt a végtelen nyugalmával és ártatlanságával, Jakob pedig egy mugli értetlenségével. Tina és Queenie nagyon érdekes szereplők. Két testvérről beszélünk, akik együtt élnek, és különbözőbb személyiségük már nem is lehetne. Tina, a karrierista mindenképp szeretné visszakapni auror állását, és mindig a bűnöző után szalad. Queenie pedig inkább a romantikusabb típus, és még az emberek gondolatában is tud olvasni.

Mindent összevetve nagyon tetszett a könyv, a rengeteg ellenérvtől függetlenül. Izgalmas volt, tetszettek a karakterek, és érdekes volt végre Grindelvald időszakáról is hallani. Rowling öt részesre tervezte, tehát, lesz még mit várnunk. Addig is midenképp ajánlom a könyvet olvasásra, ne tévesszen meg senkit az, hogy nem regény formája van 😉

Instagram: @leaf_alive_blog

Facebook: https://www.facebook.com/leafaliveblog/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s