Olvasási válság ellen…ugh, vagy mégsem

Van jobb dolog, mint reggel kávéval köszönteni a napot? Valószínűleg van sok jobb dolog, viszont egy biztosan. Az, amikor az embernek van is kedve olvasni, és nem csak kényszerből mert-nekem-ezt-ki-kell-olvasnom-na. Ezek a kényszeres betegségek, hölgyeim és uraim.

Na de komolyra fordítva a szót, igen, bizony néha beüt a krach, és nincs tovább olvasás. Ezekben a napokban valahogy másképpen kell elfoglalni magunkat. Nyugodtan keress rá a “Mit csináljak, ha olvasási válságom van?”, vagy “Olvasási válság esetén” címekre, és garantálom, hogy fuldokolni fogsz a mentőmellény cikkektől, ahol majd jól megmondják, hogy rajzolj, fuss, vagy nézz sorozatot (esetleg számold a perceket…) amíg az olvasási kedv vissza nem vándorol beléd. De kérdem én, van ennek így értelme? Könyvmolynak lenni olykor nehéz (!), és máskor alábecsült, viszont jobban vagyunk mi annál, hogy rossz időszakokban túlélési tanácsokat kelljen keresnünk. Igen is, ki kell mondanunk, hogy a könyvmolyok szívósak, erősek, én nem-kell-mentőmellény-tanácsadás-köszi.

Na jó, most kövezzetek meg, én is írtam már ilyen posztot… khm. De mindenki átlép egy időszakot, és követünk el hibákat (azért olvassátok el, vannak jó tippjeim). Viszont a réginek vége, az új még előttünk van, és a legfontosabb, hogy ne amiatt panaszkodjunk, hogy a tengernyi könyvünk közül nincs mit olvasnunk. Hiszen az olvasási kedv sosem hagy el bennünket teljesen, így félnivalónk se lehet. Addig sok mindent csinálhatunk a való életben is, bármennyire nem vagyok én sem rajongója a való életnek. De hé, néha azt is ki kell próbálni, ha már ide lettünk kényszerítve.

Ezen felül, lesz még nagyon sok mondanivalóm, jó lesz ha kinyitja mindenki a fülét, hiszen nyár előtt vagyunk, új filmek új könyvek, könyvfesztiválok, és sok más izgalmas dolgok árnak ránk. Szóval le a olvasási válsággal, és fel a túracipővel! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s