Sarah Dessen Tökéletes

covers_4431Ma egy nem annyira új könyvel jövök, viszont ez is éppen úgy megérdemel egy blogposztot, mint az újabb keletűek. 2004-ben adták ki először Sarah Dessen könyvét, azóta rengeteg regényét ismerhetjük, és mindet imádjuk egytől egyig. Sarah könyvei mind fiatalokról szólnak, nehéz időszakokban, szerelemben, barátságban, és olyan kellemes történeteket ír le, olyan vidáman adja át a történeteket, hogy nehéz lenne nem megszeretni regényeit.

Amikor valaki úgy érzi, hoy a világ nehézségei nyomják a vállát, és már könyvek mellett sem tud kikapcsolni, olyankor ajánlanám az ő könyveit. Kedvesek, aranyosak és vidámat, minden kétség nélkül olvashatjuk, mivel abban az egyben biztosak lehetünk, hogy jól fog elsülni a vége. A tipikusan szerelmes történetei bár inkább lányoknak kedvez, de minden egyes részlete olyan életbevágóan fogtos dolgot ír le, hogy igazából bárkinek tudom ajánlani.

Sarah Dessen Tökéletes című könyve egy fiatal lányról, Macy Queen-ről szól, aki csak nem rég vesztette el az apját. Nagyon közel álltak egymáshoz, így megviseli a dolog, főleg, mivel úgy érzi, hogy felelős a haláláért. Anyja, a munkamániás Deborah gyászol, de a munkájába menekül, így senki és semmi nem érheti őt el. Macy szeretne minél kevesebb nehézséget okozni anyjának, így megpróbál a lehető legtökéletesebben viselkedni minden egyes dologban. A tökéletes fiúval, Jason-nel jár, tökéletes jegyei vannak, és otthon is úgy viselkedik, mintha újságból vágták volna ki. Viszont mikor nyáron Jason elutazik az agytáborba, Macy testvére messze lakik tőle, anyja meg nem figyel rá úgy, ahogy kellene, így elkezd kételkedni abban, hogy jó e a tökéletes. Egy új munkahely szinte megtalálja őt, és az ott megismert emberek mellett rá kell jönnie, hogy egyáltalán nem olyan jó tökéletesnek lenni, és néha meg kell szegnie a szabályokat, hogy jól érezze magát.

Ez a könyv pont az volt, ami nekem most kellett. Kissé fáradt, és dühös is voltam mindenre, ami nem volt szép és jó. Szomorú vagy világvége hangulatú könyvek akadtak a kezembe, és a filmekben is amiket megnéztem, az volt a cél hogy mindenkit megöljenek. Besokkaltam, és kerestem egy olyan regényt, ami minden tekintetben szerethető és vidám. Ez a könyv már első nekifutásra megtetszett, és bár voltak benne szomorúbb pillanatok, úgy gondoltam, hogy ez még elnézhető. A karaktereket nagyon megszerettem. Macy összetett szereplő, próbál kilépni a konfortzónájából, de közben megtört, és mániákusan tökéletes, azt már meg se említsük, hogy mindenkinek meg akar felelni. Mások talán mondanák rá, hogy idegesítő, mivel sokszor nem tud döntést hozni, de úgy gondolom abban a helyzetben, amiben ő volt, nehéz helytállni, főleg olyan családtagokkal, és barátokkal, amilyen neki volt. Wes remek karakter. Tetszett, hogy nem azzal kezdték, hogy ő mennyire szuper, és álombeli srác. Érdekes volt minden ami lassan kiderült róla, bár úgy érzem még mindig nem tudunk róla eleget. Talán ez is hozzátartozik a karakteréhez. Kissé misztikus, de ő egy szuper srác, és ezt minden kétség nélkül el kell hinnünk. Debora, Macy anyja nem mondhatnám, hogy idegesítő volt, inkább érezető volt rajta, hogy gyászol, és begubózik, hogy ezt senki ne vegye észre. Jason furcsa módon a könyv legelején szimpatikus volt, viszont a könyv közepe felé nagyon kezdtem megutálni. Talán hozzátett maga a könyvbeli leírás is róla, mivel eleinte egy remek srácnak állították be, aki segít Macy-nek túllépni a nehézségeken, viszont később már egészen más színben tüntették őt fel. A története kerek volt, néhány visszaemlékezéssel. Nem volt függővége, amiért plusz pont jár, viszont volt pár dolog, ami nehezen kerülte el a figyelmemet, főle a technikai részében. Sokszor éreztem úgy, hogy áttugrál a történet egyik részről a másik részre. Sokszor összezavarodtam, amikor hirtelen időbeli ugrások voltak a fejezetben, de ez nem volt nagyon zavaró. Azon kívül néha sok minden volt belesüllyesztve egy napba, így sokszor nehéz volt követni az eseményeket. Ezen felül viszont izgalmas volt a történet, így aki nem olyan háklis ilyen dolgokra mint én, észre sem fogja venni.

Ezeken felül bárkinek ajánlom, aki ki akar kapcsolódni, és olvasni akar egy könyvet, amin nem kell agyalni, csak pihenni. Ha olvastátok már hagyjatok lent egy kommentet, és meséljétek el, nektek hogy tetszett Amy és Wes története. Ha több Sarah Dessen regényt is olvastatok, írjátok meg, melyik volt a kedvencetek! 🙂

Könyvessetek:

Instagram: @leaf_alive_blog

Facebook:  https://www.facebook.com/leafaliveblog/

Moly: https://moly.hu/tagok/mudblood

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s