Jutalmazd meg magad!

Úgy éreztem erről muszáj írnom egy keveset.

Éreztétek már úgy, hogy egy komoly érzelmi vagy szellemi megpróbáltatáson mentetek keresztül? Akár munka helyen, vagy iskolában?  Elöntött a méreg, nem bírtál lenyugodni, és kihatott az egész napodra. Sokan vannak így, a szerencsésebbekkel ez ritkán esik meg, viszont a legtöbb emberrel szinte naponta.

Az ezutáni reakció sem mindenkinél ugyan olyan. Van aki túlteszi magát, van aki kialussza, van aki eleszi bánatát, de van, aki olyan kikapcsolódást válszt, ami nem kíméli a pénztárcáját. Sokan találnak nyugalmat abban, ha új dolgokat vásárolnak, és bár nem  olcsó megoldás, próbáljuk megérteni a szituációt.

  1. Azért vásárol, mert az, hogy az üzletben válogat, nézelődi, új dolgkat lát, elfeledteti azt, ami nehézség történt vele aznap. Elfelejti a problémát, másra koncentrál, és már meg is nyugodott.
  2.  Vásárol, mert az új dolgokban nyugalmat talál. Megvesz egy könyvet, egy dvd-t, egy adag fonalat, és otthon órákra leköti magát vele. Az eredmény szinte ugyan az. Elvonja a figyelmét, és elfeledkezik a problémáról.
  3. Vásárol, mert úgy érzi, hogy csak akkor nyugodhat meg, ha megjutalmazza magát. Megrendeli, vagy üzletben megveszi azt a bizonyos terméket, amire már olyan régen várt, és ezzel saját magának is bebizonyítja, hogy ki tud bírni bármilyen nehézséget és problémát, de csak akkor, ha szakít magára is egy kis időt.

Személy szerint az utolsó a kedvencem, és ki is fejtem miért. Tapasztalatból tudok beszélni, hiszen a közvetlen közelemben él egy személy, akinél ennek az ellenkezőjével kapcsolatban sok probléma merült fel.

Egy ember nem dolgozhat, tanulhat, vagy csak élhet úgy, hogy közben nem szentel magára egy csepp figyelmet sem. Mi éljük az életünket, mi gondolkodunk a saját jónk érdekében, és mi vesszük az erőt arra, hogy minden reggel felkeljünk, és elvégezzük a kötelességeinket. Saját magunk az, aki a legtöbbet foglalkozik a mindennapjainkal, és ezt meg kell jutalmaznunk. Vegyünk egy olyan példát, amit mindenki érteni fog. A szülő ott van a gyereke mellett. Gondoskodik róla, vigyáz, figyel rá, eteti őt, és segít neki. Ezt a gyerek érzi, és hálás érte, ezért meg akarjaköszönni. Egy kedves ajándék, vagy figyelem a szülő születésnapján a legkevesebb és a legszebb gesztus. Gondolkodjunk így saját magunkról is. A szervezetünk minden nap dolgozik a saját jónk érdekében. Az agyunk egész nap forog, a szemünk a szánk, az orrunk minket szolgál minden egyes nap. Ezek után azt mondja valaki, hogy “Nem érdekel” “Nem érdemlem meg” vagy “Másnak nagyobb szüksége van rá”. Természetesen vannak napok, amikor jogosan mondhatjuk ezt, de egy ember, aki mindent megtesz amit tud, dolgozik, gyereket nevel, tanul, vagy segít, igenis néha megérdemel figyelmet saját magától.

Szeretném kifejezni azt, menyire fontos, hogy ne nézzük le, vagy mondjuk le azt az embert, aki megjutalmazza magá valamilyen formában. Ha az illető vásárol,  kirándul, végig alszik egy napot vagy rendel egy hatalmas adag menüt a Mekiben, de neki ez jó, és ezzel megnyugtatja magát, megjutalmazza magát azért mert minden nap felkel, elvégzi a dolgát, oda figyel, segít, ÉL, akkor nincs joga senkinek ahhoz, hogy megszégyenítse, vagy kellemetlen helyzetbe hozza.

Megvan a jogunk bámihez, amit úgy ézünk megérdemlünk, és megtehetünk, főleg, ha az ember (és ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni) erején felül teljesít.

Ne érezzétek úgy, hogy nem érdemeltek meg egy könyvet azután, hogy egész héten megállás nélkül tanultatok. Ne vond meg magadtól azt az ételt, amit már hetek óta megennél, ha rendszeresen és becsületesen tornázol. Ne érezd úgy, hogy fent kell lenned egész éjjel még egy este, ha már így is minden nap túlórázol. Felelős vagy magadért, és az érzelmeidért is, ezért az a legfontosabb, hogy bánj úgy magaddal, ahogy érzed, hogy kellene. A gondolataid, és az érzéseid sosem csalnak!

Ennyit szerettem volna mondani ma. Oszd meg barátaiddal és ismerőseiddel, akiknek úgy érzed segítene ez a cikk, és vagy akárkivel, akinek tetszene, és tovább tudná adni. Sokaknak segíthetünk egy kis összefogással! 🙂

Kövessetek:

Instagram: @Leaf_alive_blog

Facebook: https://www.facebook.com/leafaliveblog/

Moly: https://moly.hu/tagok/mudblood

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s