A Szépség és a Szörnyeteg film értékelés

Ez most mind azoknak szól, akik ugyanannyira nem tudják megnézni a filmeket, mint én.

a74f21ada6afc7d1d4586d2750ecf16b

Mostanában keveset voltam, keveset írtam, és úgy valljuk be őszintén, semmivel sem tudtam úgy igazán haladni. Rengeteget sietek, futok, dolgozok, tanulok, és néha (de tényleg csak néha) nincs olyan fontos dolgokra időm, mint például a blog, vagy tegyük fel, megnézni egy jó filmet. De vannak olyan időszakok, mint ez a hétvége is, amikor végre azt mondhatja az ember, “Nem kelek fel korán, nem csinálok semmit, csak amit én akarok.” És akkor végre megnézhetjük mind az összes filmet, amit eddig kihagytuk, és olvashatuk, és rajzolhatunk, és megcsinálhatjuk esetleg a leckét is (mert azért azt kell na), de mindet kizárólag az ágyban, és otthoni ruhában.

Ami nekem elöször előugrott, mikor elkezdtem olyan filmeket keresni, amit feltétlenül meg kell néznem, mikor van időm rá, az a Szépség és a szörnyeteg volt. Tudtam, hogy ott vár rám, legalább azóta, hogy először megláttam a Disney oldalán, hogy megfilmesítik, így hát kissé szégyenkezve, hogy még csak most, de elindítottam, és megnéztem.

Az első pár percnél a gondolatom az volt, hogy “Na igen, remek szereplők, gyönyörű korhű díszletek, és ruhák, ismerős zene, szuper!”. Nagyon szépen meg lett csinálva a város, és remek volt az a vizuálisan beállított jelenet, amikor felülről vették az egészet, mivel ott tényleg elhittem, hogy az a város nagyon kicsi, és nagyon zsúfolt. Hiszen ez volt a lényege, nem? Emma Watson nagyon jól játszotta  karaktert, tökéletesen hasonlított Belle-re, szépen énekelt (habár hallottam pár olyan megjegyzést emberektől, hogy a hangja nem éppen az igazi, de ki vagyok én, hogy elítéljem?), és imádtam a ruháit.

Ahogy ment tovább a film, megjelent Belle apja, Gaston, és még néhány szereplő, akiknek nem tudom a nevét, és szép lassan elértünk ahhoz a részhez, ahol Belle megkeresi apját, és felcseréli magát vele a szörny kastélyában. Viszont ennél a résznél már rá kellett jönnöm valamire. Sajnos a rengeteg promóció, és reklám után már szinte minden jelenetet tudtam fejből. És ezek után kezdtem el csak úgy igazán unni. Szinte alig volt benne olyan rész, amit ne láttam volna, pedig a filmet most néztem először.

A film végéig már csak fél szemmel néztem a képernyőt, és kényelmesen elfoglaltam magam valamivel, amíg vége nem lett.

Nos, a személyes véleményem (ami SZEMÉLYES vagyis semmi köze másokéhoz, és távol álljon tőlem, hogy ráerőszakoljam másokra, vagy hogy összeütközésbe kerüljek másokkal), hogy a film bár félig meddig a mese alapján készült, logikus, hogy vannak benne ismerős jelentek, (nem is vártam el az ellenkezőjét), de orbitálisan el lett rontva azzal, hogy szinte minden pillanatban új trailereket, új behind the scenes részleteket, és új képeket nyomattak, még jóval a megjelenés előtt. Valószínűleg én is nagyobb érdeklődéssel néztem volna, hogyha nem látom előre a filmnek a 75%-át, mivel a maradét 25% már nem volt olyan sok, hogy élvezhessem.

Mindent összevetve, a film szépen volt elkészítve, az animátorok előtt le a kalappal, a díszlettervezől, és kosztümtervezők gyönyörű munkát végeztek, és hű áttdolgozása lett a mesének, de amit a háttérben a produkciós iroda művelt, az nem csak fájdalmasan rossz, de még szomorú is. Persze egyszer megnézni remek volt, de azt hiszem maradok az eredeti mesénél, és a filmet hagyom azoknak, akiknek jobban tetszett, mint nekem.

Legközelebb is jövök újabb filmértékelésekkel, szóval maradjatok velem, és hogy kiengeszteljek mindenkit, aki most dühös lett rám a film lehúzása végett, legközelebb csak olyan filmet hozok, amit 100%-ra fogok értékelni! 🙂

Kövessetek:

Instagram: @Leaf_alive_blog

Facebook: https://www.facebook.com/leafaliveblog/

Moly: https://moly.hu/tagok/mudblood

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s