Az Aranykalitka – értékelés

Még sikerült egészen frissen elkezdenem ez az értékelést. Szerencsére ma letudtam az utolsó vizsgámat is, így már nyugodtan hátradőlhetek, és csinálhatom, amit szeretnék. Szóval még várhattok egy két posztot, amikben arról írok milyen könyveket ajánlok, és/vagy szeretnék elolvasni idén nyáron. De addig is elhoztam az étékelést egy új könyvről, Az aranykalitkáról.

3682857_5

Lucinda Gray könyve egy ifjúsági triller, ami a 19.században játszódik. Egy fiatal lány áll a középpontjában, Katherine Randolph, aki Virginiában él családjával, de egy váratlan látogató elviszi őt és fivérét az Angol fürdővárosba Bathba, ahol megismerkedik minden mocskával a vagyonos embereknek. Bár sosem érezte magát odavalónak, már lassan kezdte megszokni az ottani életet, de egy gyilkosság újra kirángatja a nyugalomból. Fivérét holtan találják a patakban, és senki sem mondja el az igazságot a történtekről. Katherine a végére akar járni ennek a titokzatos és kegyetlen játszmának, de minél mélyebbre ás, annál hihetetlenebb felfedezésekre lel. Lassan elveszti bizalmát minden ismerősében, és már nem tudja kinek hihet, és ki mutatja magát másnak.

Ez a regény gyors menetű, tele van fordulatokkal, és egy pillanatra sem lehetett unatkozni mellette. Ezek a típusú regények, ahol egy fiatal lány bekerül a probléma kellős közepébe, néha nagyon elcsépelt, és hihetetlennek hat, és nem hazudok, néha ezt is félig felúzott szemöldökkel olvastam. Nem éppen a történések amik megzavartak, hanem inkább Katherine döntései adtak okot a kételkedésre. Igaz, még csak egy 16 éves lányról beszélünk, aki nem tud olyan döntéseket hozni, amilyeneket kellene, így ezt elnézhetjük neki.

Mikor azt olvastam a hátulján, hogy 19. századi történet, azonnal reménykedtem, hogy igazi Jane Austen hangulata lesz, de sajnos ez nem jött be. Mivel ez a könyv még csak múlt évben jött ki, határozottan le is jött belőle a kortárts írásmód, de néhány régies kifejezés mellett nem sokat kaphattunk tőle.

Aki szereti a ifjúsági és krimi könyveket, annak biztosan tetszeni fog, én a négy csillagot megadnám neki az ötből, mivel izgalmas volt, fordulatos, és élvezhető. A karakterek is tetszettek, és a főhősnő nem volt nyávogós, vagy túl gyerekes. Még nem tudnám elönteni, hogy valaha újra e fogom olvasni, de egy idő után biztosan szívesen a kezembe fognám.

Ennyi lett volna a könyvről, ha tetszett, tudasd velem valamilyen formában, ha pedig már olvastad, írd le kommentben mi róla a véleményed. Később pedig nézz vissza több nyári blogposztért! 🙂

Kövessetek:

Instagram: @Leaf_alive_blog

Facebook: https://www.facebook.com/leafaliveblog/

Moly: https://moly.hu/tagok/mudblood

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s