Augusztusi szerzemények

Minden alkalommal, mikor lassan magunk mögött hagyjuk a hónapot, elgondolkodom azon… hogy mennyi könyvvel is gazdagodtam! Ebben a hónapban sem kerültem el sikeresen a könyvesboltot (nem mintha szándékomban állt volna), és nemegyszer vásároltam valami érdekeset.

Augusztusban összesen 8 darab könyvet vettem, abból kettő ekönyv, amit az amazonról szereztem. Na de nézzük is mik azok – természetesen kronológiai sorrendben:

covers_609572Michael J. Sullivan Kardtolvajok (Riyria-krónikák 1-2.)

Ez egy nagyon megkapós fantasy történet, két szereplőnk pedig egy mestertolvaj és egy harcos. Ők ketten alkotják azt a csoportot, akik különleges szolgáltatásokat végeznek el gazdagok számára… de egy nap rájuk kennek egy bűncselekményt, aminek nagy ára van.

Ez a történet nagyon érdekesnek és izgalmasnak tűnik. Leginkább Scott Lynch Locke Lamora hazugságai-ra hasonlított, így egyenes út vitt a kasszához. Nem mellesleg a borító és a gerinc egyenesen szívszorongatóan gyönyörű. Még ha el sem olvassa az ember, de mindenképp gyönyörű dísze a könyvespolcnak.

covers_595480Shannon Messenger Keeper Of The Lost Cities (annotált verzió)

Ahh, a szívem mindig hevesebben ver, mikor erről a sorozatról beszélhetek!

Ez már a második kiadásom az első részből, és ezt az teszi különlegessé, hogy Shannon Messenger saját annotációival látta el az oldalakat, és gyönyörű illusztrációkat raktak a könyvbe!

A történet Sophie Fosterről szól, aki mindig kilógott az emberek közül, ennek pedig az az oka, hogy igazából nem is teljesen ember. Ő fél ember, és fél manó, amire egy nagyon érdekes találkozáskor jön rá. Sophie otthagyja otthonát, hogy találkozzon a hozzá hasonló lényekkel, és hamarosan nagyon különleges kalandokban vehet majd részt!

Elmondani nem tudom (mivel nincsenek rá szavak), hogy mennyire-mennyire szeretem ezt a sorozatot, és csak ajánlani tudom az olvasását!

Laura Marshall Három Apró hazugság

Bevallom, borzasztóan kevés krimit olvasok. De ezen lassanként szeretnék változtatni. Ez egy mordern thriller két barátról. Ellen és Sasha életében olyan titok rejlik, amire semmiképp sem derülhet fény. Viszont ezt megnehezíti Sasha titokzatos eltűnése, és Ellen kénytelen rájönni, hogy nem is ismeri annyira legjobb barátnőjét, mint gondolta..

Nincsenek nagy elvárásaim ezzel a könyvel kapcsolatban, mivel tudom, hogy sokaknak nem nyerte el a tetszését. Viszont mivel én még rookie vagyon a thrillerek világában, remélhetőleg éppen annyira lesz izgalmas és hátborzongató, mint amennyire remélem!

IMG_20200822_182236_178

Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek

Delia ​Owens regénye Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és 60-as években. A történet főhőse a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az évek során elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel. (kimásolva a molyról, mivel ennél jobban nem tudtam volna megfogalmazni)

Ez egy lélektani fejlődésregény, ami nagyon sok nehéz témát boncolgat. Rengeteg jót hallani róla, és mivel ez az írónő első regénye, így feltétlenül meg kell néznem, hogy tényleg olyan jó-e mint ahogy elmondják. Természetesen mikor minden utcasarokról ezzel a könyvel futok szembe, kénytelen vagyon engedni a kíváncsiságnak…

Elli H. Radinger A farkasok bölcsessége

A farkasok bölcsessége egy biológiai természettudományos könyv a farkasok életéről. Ez főleg a jövőbeli tanulmányaimhoz felkészülés, viszont valószínűleg akkor is megvettem volna, ha nem készülnék biológusnak. Gyönyörű képeket találni a könyv belsejében, és csak jókat hallani Radinger könyvéről, aki komoly szeretettel fordul a farkasok felé, és tapasztalatait írja le ebben a könyvben.

IMG_20200830_141211_107Michael Crichton Az androméda törzs

Egy ​pályájáról letért műhold darabjai egy Új-Mexikói kisvároska mellett zuhannak le. Még mielőtt a NASA szakemberei a helyszínre érkeznének, a kisváros néhány felelőtlen lakója begyűjti és felnyitja a roncsot. Meggondolatlan tettük halálos veszélyt jelent közösségükre és az egész emberiségre is – a szatellit ugyanis egy földönkívüli organizmust – egyfajta vírust – is magával hozott az űrből, amely percek alatt végez a település szinte összes lakójával. (kimásolva a molyról)

Nincs is jobb egy jó sci-fi könyvtől, főleg ha Michael Crichton írta. A fent olvasható fülszöveg azonnal megfogott, és egyenesen a könyvesboltba vezetett, hogy megkaparintsam. Főleg miután megtudtam hogy 1969-es könyv, és már filmadaptáció és készült belőle!

covers_481618Cidney Swanson A thief in Time

Egy időutazós regény, amiben két főszerelőnk Halley és Edmund lassan de biztosan egymásba szeretnek, miközben egy időutazó tolvaj is megnehezíti az életüket.

Nem tudom ennél jobban, hogy miről szól, de számomra az ebook vásárlásnak ez a szépsége. Mivel semmibe sem került, így azonnal lecsaptam rá, hiszen mi jobb dolog van az ingyen könyveknél? (nem sok minden)

 

covers_415452

Dima Zales Oasis

Egy posztapokaliptikus disztópai, ahol a főszereplőnk Theo vezet végig minket a történeten. Az első személyben íródott történetekkel legtöbbször gondom van, de a disztópiák a gyengéim, így mindenképp meg akartam kaparintani. Ezt is ebook-ként szereztem az amazonon, méghozzá ingyen, így nem volt nagyon veszteni valóm.

 

 

 

Szóval ezek az augusztusi szerzeményeim! Annyi szuper könyvet sikerült szereznem, így már csak az a kérdés, hogy el-e olvasom őket valaha! Augusztusban olvastam is néhány könyvet, így azok egy következő posztban lesznek megmutatva. Addig is további kellemes napot!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s