Szeptemberi check-in

A szeptember nagyon furcsa hónap. Van akinek az iskola kezdődik, van akinek a munka folytatódik, vagy van akinek egyik sem. Az idő sem igazán tudja eldönteni, hogy mi van, de valahogy mégis beindul az élet, ha akarjuk, ha nem.

Sosem szerettem igazán az ősz kezdetét. Az ősz maga az egyik kedvenc időszakom, de nem a kezdete. Az olyan, mint egy új könyv, amibe belekezdesz, de még nem tudod eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem, és egyébként sem értesz belőle semmit. Csak a könyvnél van két lehetőségünk: vagy hamar belejövünk a történetbe, és kíváncsiak leszünk a folytatásra, vagy úgy döntünk, hogy nem éri meg a szenvedés, és inkább félbe hagyjuk. Sajnos az életben csak fele ennyi választásunk van.

Az iskola nekem mindig szenvedés volt, ezért utáltam a szeptembert. Most már nincs iskola (mondhatnám úgy, hogy sajnos, és még igaz is lenne), és továbbra is szenvedésnek tűnik. Persze már tudom kezelni, legalább is elméletben. Tudom, hogy ilyenkor el kell kezdenünk *tervezni*.

Az élet nem áll meg, csak mert mi nem élvezzük úgy, ahogy szeretnénk. Erre jöttem rá, mikor túl voltam az érettségin. Nem tetszett a “felnőtt élet” kezdete, de akkor is csinálni kellett.

De most el szeretném mondani, hogy hogyan indítom a szeptembert, avagy a nem hivatalos újévet:

  • Bullet journal írás: Még ha nem is vagyok egy nagy napló író, és valószínűleg sosem leszek, mégis jó írni egy ilyen kreatív, kedvünkre díszíthető határidő naplót. Minden bele kerül, amit szeretnénk csinálni, vagy amit nem szeretnénk csinálni, és ez inspirálja az embert arra, hogy produktív maradjon. Ó, és ez egy jó kifogás arra, hogy elhasználjuk azt a rengeteg matricát, washi ragasztót, és díszes papírokat, amiket felhalmozunk “csak mert cuki”.
  • TBR lista: Szintén, ha magamat nézem, akkor nincs semmi értelme egy tbr listát csinálnom, mivel valószínűleg nem fogom elolvasni azokat a könyveket. DE sosem rossz ötlet, ha átnézzük a polcunkat, és terveket készítünk arról, hogy mit akarunk majd elolvasni. Még ha nem is fogjuk teljesíteni, ad egy olyan hangulatot, mintha kezünkben tartanánk az életünket. És most ez a lényeg.
  • Lomtalanítás (?): Tudom, hogy sokaknak a lomtalanítás és a nagytakarítás tavaszi program, de valljuk be… azóta már újabb lomok gyűltek fel, amiket nagyon jó lenne kidobálni…
  • Süti sütés: jön a hideg, kell az energia. A sülő sütemény illata pedig (állítólag) jobb kedvre deríti az embert. Mi más kell ebben a nyomasztó időben?

Ezek a kedvenceim, de biztosan mindenkinek más az, amivel készül az új évszakra, és amivel kézben tudja tartani a hirtelen nagyon zűrös időrendjét. De akár mi is történik, azt biztosan tudjuk, hogy… mostantól lehet sült tököt enni, és vajon van a sült töknél jobb dolog a világon?

(nincs)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s