Az utolsó levél a fiúknak

Tegnap végre megérkezett az oly nagyon várt utolsó feldolgozása a To All The Boys I Loved Before (A Fiúknak Akiket Valaha Szerettem) című nagy sikerű film sorozatnak. Mint mindig, idén is Valentin napra időzítették.

A könyvsorozat már régóta nagy ismeretségnek és szeretetnek örvend az olvasók és nem olvasók között, és a film mindenki legnagyobb örömére remek vizuális élményt nyújt. Lana Condor és Noah Centineo párosa ezúttal is élethűen keltette életre Lara jeant és Petert.

A nagy érdeklődésnek persze ára van. A kérdés, hogy mennyire fogják hűen befelyezni a történetet, és milyen szívvel köszönhetünk el Lara Jean-től, és az ő leveleitől. Pontosabban mihez is lesznek hűek: az előző filmekhez, vagy a könyvekhez?

A válasz egyszerű is, meg nem is (mint minden az életben). Ha össze hasonlítjuk a könyveket a filmekkel, egy szűk szakadék van köztük, ami elválassza a realitást a pénztől. A sorozat még minden alkalommal kasszasiker volt, emiatt a film kénytelen a nézők ízléséhez alkalmazkodni. A könyv akárhogy is nézzük önmaga formálója volt.

A film Lara Jean utolsó évét mutatja be az iskolában. A nagy bál, az egyetemi jelentkezés, az utazások és a szalagavató mind nagy szerepet játszik. De mindez nem olyan fontos, mint hogy együtt-e marad Peterrel, vagy sem. A korábbi huzavona a két főszereplő között most is fontos része volt a történetnek, bár nem annyira mint a könyvben. Ez a rész inkább az utolsó év utazáasira koncentrált, ami nagyban hozzá segített a film élvehetőségéhez.

A kedvenc jeleneteim közé tartozik a seouli utazás. A jelenetek, a hangulat, a zene, mind nagyon aranyos volt, és látszott a három testvéren, hogy mennyire jól kijönnek egymással, és mennyire élvezik az egészet. A kávézó, ahol Lara Jean levelet akar írni Peternek ráadásul egy igazi kis kávézó Seoulban, ami állítólag olyan pici, hogy alig fértek be a kamerákkal. Szerintem nagyon aranyos volt, és egy igazi bakancs listára való hely! (a kávézó címe Cafe Yeonnam-Dong 223-14). A másik kedvencem a new yorki utás volt. Itt láthattuk végre Lara Jean egy másik felnőttebb énjét, aki lassan kezdi felfedezni a világot egy új szemmel. A kis kóstoló az egyetemi életből, és a nagy alma zsivalya szuper jeleneteket szült, és csak mosolyogni tudtam miközben néztem.

A fim végig vezet Lara Jean és Peter nehézségein, a változásukon az életükben, és a döntéseiken. Nem egy nagy izgalmas kalandot kell várunk, hanem két ember életének folytatását. A vége szépen volt befelyezve, ami hű volt a filmekhez és a könyvekhez is egyaránt, és egy új kezdettel zárták le a trilógiát.

Valószínűleg nem fog mindenkinek tetszeni, de nem is az a lényeg. Sokszor nagyobb elvárásaink vannak valamivel mint kellene, és ez egy sorozat, ahol az elvárások az egekbe szöknek. Bár a könyvek közül csak az első tetszett igazán, az utolsó pedig csak három csillagot ért számomra, de a film ennek az ellentéte volt. Nagyon élveztem, nagyon sokat mosolyogtam és sírtam, és minden pillanatát szerettem. Lara Jean és Peter kapcsolata valami olyan, amit az ember szívesen lát, és szívesen képzeli bele magát. Néha szívesen látok ilyen kedves történetet, ahol csak élvezhetem a szereplők utazását, és közben jól szórakozhatok. Végig kísérni a leveleket, a Covey testvérek életét, és minden mást egy olyan élmény volt, amire mindig boldogan fogok visszatekinteni!

5/5

Rating: 5 out of 5.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s